Fejbe rúgtak és kiraboltak egy idős férfit Borsodban, börtönt kaptak érte

2024.10.07. 18:15
A Miskolci Törvényszék 3 és 7 év közötti szabadságvesztésre ítélt három embert, akik ütlegeltek és rugdostak egy idős férfit, hogy megszerezzék a kerékpárját.

Az elsőrendű vádlott, egy nő tavaly júniusban egy borsodi településen találkozott az idős sértettel, akitől elkérte a kerékpárját. Az idős férfi odaadta, de azon elromlott a váltó, így a vádlott visszatolta neki a biciklit – írta Homa-Hajdu Eszter, a törvényszék sajtószóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Az idős férfi szidalmazta a nőt, aki a sértett után ment, megragadta a kerékpár hátsó kerekét, és rángatni kezdte, majd lökdöste a férfit. Ekkor jelent meg a helyszínen a két fiatalkorú  ittas   vádlott. Először felszólították a nőt, hogy hagyja békén az idős sértettet.

Miután a nő közölte, hogy mindenképpen kell neki a kerékpár, mindhárman a sértett után eredtek, és bántalmazni kezdték. 

A férfi elesett, a nő és az egyik fiatalkorú társa fejen rúgták, majd a sértett mobiltelefonjával és a kerékpárral távoztak.

Az idős férfi a bántalmazás következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottakat társtettesként, csoportosan elkövetett rablásban és társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértésben találta bűnösnek. Az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházbüntetésre, míg a másod- és harmadrendű vádlottat 3 év 6 hónap, illetve 3 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztére ítélte.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban enyhítés végett jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére – közölte a törvényszék.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport