260 millió forintnyi cigarettát foglalt le a NAV

2024.10.07. 12:29
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei nagy mennyiségű, 12 ezer karton zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le az M1-es autópályán. Az eredetileg képkereteket szállító két kisteherautó rakterében több száz millió forint értékben találtak Marlboro és Rothmans márkájú dohányterméket.

Komárom-Esztergom Vármegye területén, az M1-es autópálya főváros felé haladó oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 12 ezer karton, zárjegy nélküli dohányterméket foglaltak le.

A konvojban haladó két szlovák rendszámú kisteherautóból az egyiket kiterelték a Concó pihenőhelyre, a másikat Harkányos pihenőhelyre vezették le a NAV pénzügyőrei. Az ukrán állampolgárságú sofőrök okmányaik szerint Szlovákiából szállítottak alumínium képkereteket. Azonban amikor a rakteret átvizsgálták, képkeretek helyett több száz millió forint értékű dohánytermékeket találtak. Az egyik járművet 54 ezer, míg a másikat 66 ezer doboznyi Marlboro és Rothmans márkájú, zárjegy nélküli dohánytermékkel pakolták meg. 

A szállítmány értéke meghaladja a 260 millió forintot.

A gyanúsítottakat őrizetbe vették, letartóztatásukat kezdeményezték az illetékes bíróságnál, emellett az elkövetők jövedéki törvénysértés miatt is számíthatnak bírság kiszabására.