Orbán Viktor: Magyarországon bebizonyítottuk, hogy a patrióták sikeresen tudnak kormányozni

2024.10.07. 21:29
Orbán Viktor szerint Magyarország bebizonyította, hogy a patrióták sikeresen tudnak kormányozni. Szerinte a Fidesz sikeresebben kormányzott, mint a baloldal, majd felsorolta a legnagyobb sikereiket. Azokra az aggasztó adatokra azonban nem reagált, hogy másfél éves mélypontra esett a forint, az euróhoz képest 402,08-as szintre süllyedt, az ipari termelés pedig 9,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Orbán Viktor miniszterelnök az európai szélsőjobboldal más vezetőivel díszvendégként lépett fel a Liga hagyományos nagygyűlésén, a lombardiai Pontiadában. A magyar kormányfő beszédében az európaiakat fenyegető migrációs veszélyekre hívta fel a figyelmet, és megnevezte az európai gazdaság megroppantóit is.

A kormányfő úgy fogalmazott, hogy a „Mi Európánk bajban van”, és hogy Európa ma rosszabb hely, mint tíz évvel ezelőtt volt. Orbán Viktor szerint veszélyesebbé váltak az utcák, és migránsok tartják félelemben a békés európai embereket. A miniszterelnök szerint az európai családok azért tartják el egyre nehezebben magukat, mert az európai baloldal mindent elrontott, és mert a brüsszeli bürokraták nem az európai emberek érdekeit szolgálják, hanem a sajátjaikat. A kormányfő végül arra a következtetésre jutott, hogy ha minden így megy tovább, akkor arra rámegy Európa és az Európai Unió jövője.

A találkozó után Orbán Viktor videóval jelentkezett a Facebookon, ebben pedig arról beszélt, hogy mi a magyarok küldetése. A kormányfő szerint be kell bizonyítani, hogy a baloldal legyőzhető.

Mi ötször győztük le őket. Magyarország bebizonyította, hogy a patrióták sikeresen tudnak kormányozni. Mi sikeresebben kormányzunk, mint a baloldal. A patrióták sikeresebben kormányoznak, mint a nemzetközi baloldal

– magyarázta a kormányfő.

Ezt követően felsorolta a magyarországi jobboldali kormányzás legfőbb „sikereit”. „Nálunk ma teljes foglalkoztatás van. Az adókat csökkentjük, a béreket növeljük, a vállalkozókat segítjük, a családokat megvédjük” – sorolta a miniszterelnök, majd folytatta a kormány LMBTQ-ellenes álláspontjának propagálását.

„Nem engedjük, hogy viccet csináljanak a házasságból. Nem engedjük, hogy bohócokat csináljanak a családjukat szerető emberekből. Családok nélkül nincs jövő. A magyar alkotmány azt mondja, a házasság egy férfi és egy nő. És azt is mondja, hogy az apa férfi, az anya nő. És ez így lesz akkor is, ha a nemzetközi baloldal a feje tetejére áll” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint Magyarországon a bűnözést letörték, a bűnözőket pedig bezárták, így Magyarország lett Európa legbiztonságosabb állama. Kormánya legnagyobb vívmányának azonban mégis a migrációs politikát tartja.

A legfontosabb példa, amit adhatok önöknek, az a migrációellenes politika. Magyarországon a migránsok száma nulla. Mi nem adjuk át az országunkat, nem engedjük, hogy megváltoztassák a kultúránkat. Magyarország a mi otthonunk, és otthon akarjuk benne érezni magunkat

– fogalmazott Orbán Viktor.