Újra eladó Torgyán József mártonhegyi luxusvillája

2024.10.07. 06:47
Még 2017-ben bocsátották áruba a 2017-ben, 85 éves korában elhunyt Torgyán József Budapest XII. kerületében található egykori otthonát. Bár az ár azóta jelentősen csökkent, az alapterület növelése miatt a kerületi átlagnál jelentősen magasabb négyzetméteráron kínálják.

Torgyán József kisgazda politikus és volt földművelésügyi miniszter egykori villája egy év után került fel ismét az egyik ingatlanhirdetési portálra, az ingatlant jelenleg 699 millió forintért árulják – vette észre a PénzcentrumAhogyan arról korábban beszámoltunk, Torgyán József 1200 négyzetméteres telken álló, 324 négyzetméteres otthonát 950 millió forintért árulta a politikus özvegye, Torgyánné Cseh Mária egy online hirdetésbenEz négyzetméterenként 2,9 millió forintos árat jelentett. 

A politikus saját elmondása szerint még 2000-ben vásárolta az ingatlant, 50 millió forintért, mivel később jelentős felújításon esett át az épület – az akkoriban ideépített polgári ház egyáltalán nem hasonlít a mostani háromszintes luxusvillára –, ezért 100-120 millió forintra becsülték az értékét. 

Az ingatlant jelenleg 699 millió forintért árulják, szemben az egy évvel ezelőtti 950 millió forintos árral. A luxusvilla paraméterei is változtak: míg 2023 augusztusában 324 négyzetméteresként hirdették, mostanra 410 négyzetméterre nőtt az ingatlan, ahogyan a telek mérete is, amelyet a tavalyi 1213 után most 1264 négyzetméteresként hirdetnek. 

Buknak rajta

Ez pedig tulajdonképpen 250 millió forintost bukást jelent a jelenlegi tulajdonosnak úgy, hogy az ingatlan alapterülete egy közepes lakás méretével, vagyis kilencven négyzetméterrel növekedett. Azonban ezekre az átalakításokra semmi nem utal a hirdetés szövegében. A jelenleg 410 négyzetméteres ingatlan négyzetméterenkénti ára 1,7 millió forint, amely a tavalyitól ugyan elmarad, de a kerületi, 1,3 millió forintos átlagos négyzetméterárnál jóval magasabb összeg.

Az ingatlanban a hirdetés szerint hat szoba található, négy autó számára fűtött garázs, márványpadló, finn szauna dézsával és borospince is tartozik a villához.