Élet-halál között van a 16 éves, Székesfehérváron elgázolt tinédzser

2024.10.11. 10:22
Élet-halál között fekszik a kórházban az a 16 éves fiú, akit a zebrán gázolt el egy autós hétfőn este Székesfehérváron. A kamasz két barátjával sétált a városban, amikor egy zebrához értek, a zöld jelzésre indultak el a másik oldalra, ekkor jött az autós, aki elgázolta Ádámot. A sofőr elhajtott a helyszínről, végül feladta magát.

Nyakmerevítőben fekszik, csövek lógnak a 16 éves fiúból, akinek az életéért küzdenek az intenzív osztályon. Egy autós gázolta el a zebrán hétfő este Székesfehérváron. Két barátjával sétált a városban, pár perccel a baleset előtt édesanyját hívta, hogy utaljon neki pénzt chipsre. Miután az anya elküldte az összeget, a gyerek felhívta megköszönni – számolt be a történtekről a TV2 Tények című műsora.

A Deák Ferenc utcai zebrához érve, a zöld jelzésre indultak el a másik oldalra, amikor egy autós elütötte a fiút.

A másik utcából jött egy kék Skoda, Isti észrevette és elugrott előle, utána én is elléptem, de amikor fordultam volna, és szólni akartam Ádámnak, akkor láttam, hogy már csapódik fel a szélvédőre, utána leesett a földre

– emlékszik vissza a történtekre a szerencsétlenül járt fiatal egyik barátja, Patrik. 

Ádám métereket repült, majd az aszfaltra zuhant. Isti, aki szintén testközelből élte át a baleset körülményeit, elmondta, azonnal segítséget kértek, majd stabil oldalfekvésbe helyezték barátjukat. Percek alatt a helyszínre érkeztek a mentők is, akik életveszélyes állapotban vitték kórházba a fiatalembert.

A fiú életveszélyes koponyasérülést szenvedett. Helyszíni ellátás, légútbiztosítás után lélegeztetve szállították a traumatológiai központba

– nyilatkozta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

 A baleset után epilepsziás rohamot kapott a kamasz, jelenleg lélegeztetőgépen, élet-halál között fekszik a kórházban. A fiú édesanyja is kamerák elé állt, aki elmondta, az első CT-vizsgálat az agyban vér jelenlétét, valamint több agyi sérülést mutatott ki. Epilepszia elleni szereket is kap, és agynyomásmérőt helyeztek el a koponyájában.

Az autós a baleset után segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrök három órán belül megtalálták a kocsiját a városban. A sofőr végül önként jelentkezett a rendőrségen. Ellene segítségnyújtás elmulasztása bűntett és közúti baleset gondatlan okozása miatt indult eljárás.