Figyelmeztetésekkel vonul el a front, a nap is kidugja az orrát pénteken

2024.10.11. 06:04
Napos időre van kilátás pénteken, ugyanakkor így is figyelmeztetés lesz érvényben zivatar miatt. Napközben 15 és 20 Celsius-fok közti idő valószínű.

Pénteken keleten is megszűnik a tartós csapadék, ezután elvonul a frontális felhőzet, mögötte ugyanakkor erőteljes marad a felhőképződés az ország keleti harmadán – írja előrejelzésében a Hungaromet.

A prognózis szerint napközben alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, majd a déli óráktól záporok kialakulása valószínű, egy-két helyen akár az ég is megdörrenhet. Más helyen alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, néhány zápor ugyanakkor elérheti az északnyugati tájakat.

Az északnyugati, északi szelet nagy területen élénk, a Dunántúlon és északkeleten helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

A Hungaromet veszélyjelzése szerint zivatar miatt figyelmeztetés lesz érvényben Borsod-Abaúj-Zemplén, valamint Heves vármegyében. Az érintett vármegyékben elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, valamint jégeső is lehetséges.

Pénteken hidegfronti hatás miatt elsősorban fejfájásra, migrénre panaszkodhatnak az érzékenyebbek. Türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Emellett a szél többfelé élénk, erős lesz, ami tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, valamint nyugtalanságot okozhat.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!