Nagy Feró: Hadd én döntsem már el, hogy kinek a se**ét nyalom

2024.10.11. 11:37
Nagy Feró Kossuth-díjas rockzenész a Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, mit gondol a migrációról, kifejtette a véleményét Magyar Péterről, és azt is elárulta, részt kíván-e venni a 2026-os választási kampányban. A Beatrice zenekar frontembere szerint „azért jó a jobboldali közösséghez tartozni, mert akkor is ki merik mondani az igazságot, ha támadásokat kapnak miatta”.

Azért jó a jobboldali közösséghez tartozni, mert mi akkor is ki merjük mondani az igazságot, ha iszonyú támadásokat kapunk miatta – fogalmazott Nagy Feró a Magyar Nemzetnek. 

A Kossuth-díjas zenész többek között arról is beszélt a lapnak, hogy

  • szerinte a jobboldali közösség nem úgy gondolja, hogy övék a teljes igazság, mert az, ha valaki mást gondol, szerintük rendben van. A zenész úgy véli, emiatt a jobboldaliak valójában liberálisok, „nem lőnek le egy elnököt sem azért, mert nem értenek vele egyet, és nem zavarja őket a másság”. 
  • Arra, milyen országot képzel el a négy unokájának, úgy válaszolt, ha az unokái harminc-negyven évesek lesznek, akkor szeretné, ha olyan vezetője lenne Magyarországnak, mint Orbán Viktor és Szijjártó Péter, akiknek „eszméletlen munkabírásuk van”.
  • A zenész a migrációról is kifejtette a véleményét, mint mondta, „ha itt akarnak élni velünk, akkor próbálják meg felvenni azt a tempót, amit mi élünk”. Ugyanakkor kiemelte: „az európai tapasztalatok azt mutatják, hogy ők honfoglalók, mert a saját képükre akarják formálni a befogadó országot”, ezért „maradjanak csak otthon”. 
  • Magyar Péterrel kapcsolatban úgy fogalmazott, valójában nincs rossz véleménye róla, „mert neki ezt dobta a gép”. „Én nem haragszom Magyar Péterre, nem érzem magam miatta veszélyben, a mi kétharmadunkat ő nem fogja befolyásolni” – magyarázta a zenész, akinek tetszik, hogy a Tisza Párt elnöke „nagyon szorgalmasan szétverte a baloldalt”. 
  • Nagy Feró mindenképp részt szeretne venni a 2026-os választási kampányban, mert mint mondta: „hadd én döntsem már el azt, hogy kinek a se**ét nyalom, ha nekem az a se** tetszik! Már nincs többé ez a „meghúzódom szép csendben, és akkor jobban érvényesülök” mentalitás. Menni kell, és segíteni, egy újabb kétharmadot kell csinálni”.
  • A Kossuth-díjas művész azt is elmondta, mi a helyzet a Beatrice zenekarral, megéri-e lemezt kiadni 2024-ben, és hogy milyen bulit szervez a nyolcvanadik születésnapjára.