Törvénymódosítást követelnek Sallai Nóra tragédiája miatt

2024.10.11. 11:35
A gyorshajtók elleni szigorúbb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását követelik a tragikus balesetet szenvedett Sallai Nóra környezetében az ismert személyek. Kembe Sorel-Artúr egy „Lex Sallai Nóra” elnevezésű kezdeményezéssel is előállt.

Egy ország érez Sallai Nórával és családjával a színésznőt ért autóbaleset miatt, amelyben ötéves kisfia életét vesztette. A színésznő állapota férje szerint bár javul, továbbra is válságos. Sallai Nóra szűkebb és tágabb értelemben vett pátriája is a gyorshajtók elleni kampányba fogott a Kiskegyed információi szerint. 

A lap úgy tudja, hogy a színésznő környezete most a gyorshajtás veszélyeire és a közlekedési szabályok szigorításának szükségességére igyekszik felhívni a figyelmet, mivel a balesetet egy, a megengedett sebességet jóval meghaladó BMW okozta. A tragédia számos ismert személyiség felháborodását és jogos követeléseit váltotta ki a szigorúbb büntetések iránt. Köztük Puskás-Dallos Peti és Judy is nyilvánosan követelték a gyorshajtók elleni szigorúbb szankciókat és a közlekedési szabályok szigorítását.

Kembe Sorel-Artúr, a Jóban Rosszban sorozat színésze a TikTokon szólalt fel az ügy mellett. A színész „Lex Sallai Nóra” néven indítana egy aláírásgyűjtési kezdeményezést, hogy a tragédiák ne maradjanak értelmetlenek. 

Szentül hiszem, hogy a törvényeket igenis rá kell szabni arra a mentalitásra, amit az adott ország autóvezetői mutatnak. Sallai Nóra tragédiájának és a több száz hasonló, elfeledett esetnek értelmet adni ugyan lehetetlennek tűnik, de talán mégis meg lehetne próbálni azzal, hogy egy amolyan Lex Sallai Nóra határozattal végre megpróbálunk gátat szabni ennek a sok értelmetlen halálnak

– szólt a kezdeményezéséről, hozzátéve, hogy Sallai Nóra balesete és a kisfia tragédiája gyújtópont lehet. 

Mint arról beszámoltunk, a színésznő és kisfia múlt szombaton tartottak hazafelé egy születésnapi ünnepségről, amikor balesetet szenvedtek. Egy kereszteződésből kanyarodtak ki balra, amikor nagy sebességgel, 130-cal szaladt beléjük egy BMW-s. A BMW-ben ülő két fiatal csupán végtagsérüléseket szenvedett, ám a kisfiút hiába élesztették újra a helyszínen, később a kórházban belehalt a sérüléseibe. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban közúti baleset gondatlan okozásának bűntette miatti eljárásról beszélt, azonban a kisfiú halála miatt ez mostanra változott, és már halált okozó baleset ügyében folyik a nyomozás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport