Kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz–KDNP

2024.10.12. 20:18
Október 13–14-én Esztergomban tartanak frakcióülést a kormánypártok, hogy Orbán Viktor kormányfő a nyilvánosság kizárásával, zárt ajtók mögött ismertesse a már zajló parlamenti időszak legfontosabb stratégiáit, politikai irányvonalát és a törvényalkotás feladatait. A tanácskozást szeptemberben tartották volna, de az árvízi védekezés miatt eltolták.

A Fidesz–KDNP kihelyezett frakcióülését eredetileg szeptember 25–26. között tartották volna Esztergomban, még a parlament őszi ülésszakának kezdete előtt, ám az árvízi helyzet miatt az eseményt el kellett halasztani. 

A Magyar Nemzet értesülése szerint a frakcióülést végül október 13–14. között tartják meg Esztergomban. A tanácskozás első napján zárt körben hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök szokott helyzetértékelést tartani.

A második napon jellemzően Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője számol be sajtótájékoztatón az elhangzottakról. Hogy most is lesz-e sajtótájékoztató, az a lap szerint még nem dőlt el. 

Mint ismert, legutóbb, a parlament tavaszi ülésszakának február 26-i kezdete előtt Balatonalmádiban tartottak kihelyezett frakcióülést a kormánypártok. Ekkor döntöttek az új államfőjelölt személyéről, elvégezték az európai parlamenti és helyi önkormányzati választások előkészületeit, de az új gyermekvédelmi törvénycsomag is szerepelt a kiemelt napirendi pontok között. Orbán Viktor 2023 őszén is Esztergomban tartott eligazítást.