Németország vezető politikusa bemondta: tarthatatlan a migráció, ezt már nem lehet bírni

2024.10.12. 18:53
Markus Söder (CSU) bajor miniszterelnök előterjesztésében követeli a menedékkérők számának csökkentését. A politikus szerint a migráció pénzügyileg és kulturálisan is túlterheli Németországot.

Előterjesztést akar beadni Markus Söder a CSU kétnapos kongresszusán. Célja, hogy Németország évi 100 ezer ember alá csökkentse a menedékkérők számát. A bajor miniszterelnök az Augsburger Allgemeine című lapnak nyilatkozott arról, hogy gyökeres változásra van szükség a német bevándorláspolitikában – számolt be az Infostart.

A bajor miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az illegális migráció miatt Németország mind pénzügyileg, mind kulturálisan túlterhelt. „Olyan fordulatra van szükség, amely teljes mértékben ellehetetleníti a szélsőséges erőket" A pártelnök szerint 

egyes tantermekben már alig beszélnek németül, míg az emberek nem érzik magukat otthon azokban a városrészekben, ahol élnek. 

Markus Söder kiemelte, hogy intézményes garanciákra van szükség annak érdekében, hogy „magunk dönthessünk arról, ki jöhet az országba”. Hozzátette, hogy 

sürgősen vissza kell küldeni azokat az embereket, akik nem jogosultak a befogadásra.

Szíria és Afganisztán például nem hajlandó visszafogadni a kiutasított illegális bevándorlókat. A bajor miniszterelnök szerint Németország számára jelenleg az AfD jelenti a legnagyobb veszélyt, ami ellen harcolniuk kell.