A Demokratikus Koalíció utánajárt, meg tud-e élni egy négygyerekes család átlagbérből

2024.10.13. 11:36
A magyarok nagy többségének a teljes keresetét felemészti a mindennapi megélhetés, és a tartalékok már rég elfogytak, vagy sosem voltak – összegezte a Demokratikus Koalíció, miután Kálmán Olga frakciószóvivő meglátogatott egy négygyerekes családot, és bevásárolni is elkísérte őket.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője egy négygyerekes kőbányai családnál járt, ahol az anya minimálbéréből és az apa – a KSH szerinti magyar átlagbérnek megfelelő – fizetéséből próbál megélni.

A pár albérletben lakik, a gyerekek iskolába járnak, így a lakhatás, az élelmiszervásárlás és az iskoláztatás költségei lényegében elviszik a teljes jövedelmüket. Bármilyen váratlan kiadásra, sőt nyaralásra már gondolni sem tudnak ebből a pénzből, a mozi- vagy állatkertbelépő sem fér már bele a családi költségvetésbe – tudatta a párt egy közleményben. 

A DK a látogatásból arra jutott, hogy a magyarok nagy többségének a teljes keresetét felemészti a mindennapi megélhetés,

és a tartalékok már rég elfogytak, vagy sosem voltak. 

A családanya azt mondta Kálmán Olgának, hogy csak a tízórai uzsonna alapanyagára naponta 8-9 ezer forintot jelent a pékségben, két-három napra elegendő bevásárlás pedig körülbelül 25 ezer forintba kerül a hatfős családnak. A politikus, miután elkísérte a családot bevásárolni, azt mondta, hogy „a Fidesz nem akar szembenézni a valósággal”, és mindenkinek joga van a tisztességes, méltó megélhetésre.

A politikus a közösségi oldalán is megosztotta az erről készült videót.