Kirándulóidőre számíthatunk a hétvége második felében is

2024.10.13. 06:13
Bár felhős lesz az ég, de továbbra is csapadékmentes napra számíthatunk vasárnap. A hőmérséklet 15 és 22 fok között várható. A frontérzékenyeknél enyhe fejfájás és fáradékonyság jelentkezhet.

Vasárnap váltakozó vastagságú fátyolfelhőzet szűri a napsütést, északon lehet több, illetve vastagabb a felhő. Csapadék nem valószínű. 

A délnyugati szél többfelé megélénkül, majd délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és átmenetileg nagy területen megerősödik a légmozgás. A csúcshőmérséklet 15 és 22 fok között várható.

HungaroMet előrejelzése szerint vasárnap kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem várható. Az átmeneti melegedést vasárnap délután gyenge hidegfront követi, így a frontérzékenyeknél enyhe panaszok jelentkezhetnek. Ők többek között fejfájást, vérnyomás-ingadozást, fáradékonyságot tapasztalhatnak.

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Csapadék napközben még nem valószínű, a késő délutáni, esti óráktól helyenként már előfordul eső, zápor. Az északnyugati, később a délnyugati, déli szél időnként megélénkül. Hajnalban 2, 12, délután 13, 19 fok valószínű.

Ha időjárás, akkor is Index!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás-funkciója megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24–48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!