Minden önkormányzati dolgozó felmondott Nógrádmegyeren, ahol új polgármestert választották

2024.10.13. 11:18
A Nógrád vármegyei településen az önkormányzati dolgozók egyszerre mondtak fel, miután nem akarnak az új polgármesterrel együtt dolgozni. A korábbi településvezető szerint ez nem meglepő, ugyanis a cseréjüket ígérte az újonnan megválasztott polgármester, aki viszont azt mondja: sokként érte, hogy üres irodákat talált az első munkanapján.

Nógrádmegyeren az önkormányzat összes dolgozója felmondott, mert nem kívánnak együtt dolgozni az új polgármesterrel. A korábbi településvezető úgy véli, várható volt, hogy a dolgozók felmondanak, ugyanis a falu új vezetője egyszer sem beszélt velük, a választások előtt pedig azzal kampányolt, hogy le fogja váltana őket − írta meg az ATV.

Mindenkinek megvolt a megfelelő végzettsége, mindenkinek megvolt a közigazgatási szakvizsgája, doktori diplomája, a pénzügyeseknek megfelelő végzettsége. Tehát gyakorlatilag volt egy jól felállított hivatal ami 5-6 főből állt. Szeptemberben két dolgozónk ment nyugdíjba, a többiekre pedig az új polgármester úr nem tartott igényt. Egyetlen egy alkalommal sem kereste meg őket személyesen, és a választási kampányban folyamatosan azt hangoztatta, hogy itt változásra van szükség

− nyilatkozta az ATV híradójának Verbói Gábor, a korábbi polgármester.

Az előző polgármestert 34 év után nem választották újra. Rácz Roland, az új polgármester azt mondta: a fiatalokat kívánja támogatni, őket érintő programot szervezni, és egy új betonüzemet alapítani. Hozzátette: meglepődött, amikor megtudta, hogy új munkatársakat kell keresnie.

Sokként ért, hogy üres irodákat találtam mindenhol. Nem tudom, hogy miért nem jöttek be a munkatársak, de a magyargéci önkormányzattal és jegyzőjével azon vagyunk, hogy minden posztra megtaláljuk a megfelelő munkaerőt, és ez folyamatban van

− mondta az új településvezető.

A településen élő romák mindeközben azt mondják, hogy ők háttérbe voltak szorítva, most majd más világ lesz, és ezért mondhattak fel az önkormányzat dolgozói. Az egyik helyi asszony úgy fogalmazott ezzel kapcsolatban: 

Egy roma ember megnyerte a polgármesteri címet 34 év után, ugye, és akkor elment az átadásra, minden és senki, üres hivatal várta őt.

Egy másik helyi lakos pedig úgy fogalmazott: „Polgárőröknek volt buli, az magyar buli volt. Keresztény buli volt, oda mi nem jöhettünk be. Ez most máshogy lesz. A mi polgármesterünk azt akarja, hogy mi megyeriek, magyarok és cigányok együtt legyünk”. Velük ellentétben Verbói Gábor támogatói nem kívántak kamera elé állni.