Szakdolgozat készült Hide the Pain Haroldról

2024.10.14. 12:57
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákja szakdolgozatot készített Arató Andrásról. A Hide the Pain Haroldként elhíresült élő mém Facebook-oldalán számolt be a hírről.

Szakdolgozatot írtak Arató Andrásról, akit sokan csak Hide the Pain Harold néven ismernek. Az internetes sztár Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy tudományos munka alapjává vált. 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem diákja, Demény Norbert Lajos a Hide the Pain Harold mémek vizuális retorikai és szemiotikai elemzésével foglalkozott szakdolgozatában, amelyben 120 mémet tekintett át. A dolgozat szerzője megemlíti, hogy Arató András eleinte nem érezte magát jól az élő mém szerepében, azonban végül több pozitív élménnyel gazdagodott hírnevének köszönhetően. Miután megtudta, hogy fényképeit az egész interneten ismerik, regisztrált a különböző közösségi platformokra, ami radikálisan megváltoztatta az életét.

A szakdolgozat végső következtetései alapján a Hide the Pain Harold mém egy könnyen elemezhető, ám komplex mém, amely számos memetiaki műfajba sorolható. A szerző kiemeli, hogy a mémek rugalmas kommunikációs eszközök, majd hozzátette, hogy munkájához hasonló kutatás még nem foglalkozott Hide The Pain Harolddal.