Gyurcsány Ferenc: Péniszpolitizálás jelöli ki az utat és menti meg a hazát?

2024.10.15. 10:00
Gyurcsány Ferenc úgy látja, „nagy baj van, ha a haza dolgai férfi nemi szervek bemutatására kezdenek koncentrálódni”. A Demokratikus Koalíció elnöke a Magyar Péterről készült Tények-riportot, valamint a Tisza Párt elnöke által erre adott reakciókat kommentálta.

A TV2 Tények című műsora az Európai Parlament strasbourgi ülése után tett közzé egy riportot A parlamentben fogdosta magát Magyar címmel. Az ehhez mellékelt videóban közelről mutatták a Tisza Párt elnökének nadrágját.

„Fogadjunk, arra önök sem számítottak, hogy a magyar közélet egyik legfontosabb kérdése már egy hete, hogy az egyik ellenzéki pártvezetőnek milyen ágyéka van, és azt hogyan lehet a közbeszéd részévé tenni” – fogalmazott kedd reggeli videójában Gyurcsány Ferenc, aki címében azt a kérdést tette fel: „Péniszpolitizálás jelöli ki az utat és menti meg a hazát?”

Mintha a péniszpolitizálás váltotta volna fel a konzervatív oldalon a nemzeti politizálást

– jelentette ki a Demokratikus Koalíció elnöke, aki ezt magyar kuriózumnak tartja.

Gyurcsány Ferenc szerint „kell hogy legyen egy közösségnek tartása, a politikának valamilyen fajta magasztossága, mégiscsak a haza, a nemzet ügyéről beszélünk. Ha úgy gondolják konzervatív politikusok, hogy közös ügyeink legfontosabbja, hogy hogyan lehet egy héten keresztül szórakoztatni különböző nyelvi leleményekkel a nagyérdemű választóközönséget azzal, hogy elleplezzük az ordenáré gondolatokat, akkor tévúton járnak ezek a konzervatív politikusok”.

A volt miniszterelnök úgy látja: „Nekünk is fel kell tenni a kérdést önmagunknak, hogy vajon rendben van-e az az ország, amely azt a visszajelzést küldi a szóban forgó politikusoknak, hogy ez jópofa, tegyünk rá még egy lapáttal? Az, hogy egyik-másik politikusnak milyen az arányérzéke, stílusérzéke, hogy mennyire nem képes ellenállni önmaga megmutatásának, az az ő dolga. De a nap végén vagyunk mi, választók, és politikusként nincs kétségem, ez a választók egy jelentős részének tetszik.”

Gyurcsány Ferenc leszögezte, hogy nem akar prűd lenni, sőt időnként talán „túlságosan szabadszájú”, de azt hiszi, hogy „nagy baj van, ha a haza dolgai férfi nemi szervek bemutatására kezdenek koncentrálódni. Olyanfajta eltorzulását mutatja a magyar közéletnek, amelyből nincs élhetőbb ország. Az ország vezetésére jelentkezőknek értenie kell, hogy nem lehet mocsokban fürdetni a jövő reményét. Aki így tesz, az előbb-utóbb mocsokban fogja fürdetni magát az országot is”.