Meghalt Jenei István, a magyar testépítés ikonja

2024.10.15. 16:32
Meghalt Jenei István világbajnok és háromszoros Superbody-bronzérmes testépítő, mesteredző, aki számos magyar bodyst edzett, illetve készített fel versenyekre. A sportoló rollerbalesetet szenvedett, majd a kórházban elhunyt.

Negyvennyolc éves korában meghalt Jenei István, a a magyar testépítés egyik ikonja, a W. F. F. szövetség magyar elnöke – közölte a NABBA Magyarország.

A Shopbuilder szerint Jenei 1994-ben kezdett el versenyezni, többször nyert Bodysport Kupát, öt világszövetségnél ért el dobogós helyet. A Superbodyn 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben bronzérmet szerzett, olyan óriási nevek mögött, mint Kathi Béla vagy Dudás Ádám. Jenei István egész életében testépítéssel foglalkozott, tavaly vesedialízisessel is nyert versenyt Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán. Orvosai azt mondták neki, eddzen nyugodtan tovább.

Pisti a testépítés iránti szenvedélyével sokakat inspirált. Nem csupán sportoló volt, hanem egy olyan edző, aki mindig mosollyal az arcán fogadott mindenkit. Mindig ott volt, ha bátorításra, tanácsra vagy egy baráti szóra volt szükség

– olvasható a gyászjelentésben.

 Úgy tudni, a sportoló rollerbalesetet szenvedett, majd a kórházban meghalt.