Tizenhat év börtönre ítélték az apját megfojtó karcagi férfit

2024.10.16. 17:57
Ítéletet hozott a Szolnoki Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki megfojtotta a saját apját. A vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

A Szolnoki Törvényszék első fokon 16 év börtönre ítélte az édesapját 2021. szeptemberben megfojtó karcagi férfit.

A Szolnoki Törvényszék ízt írta, hogy a 36 éves férfit emberölés, életveszélyt okozó testi sértés és súlyos testi sértés bűntette miatt, halmazati büntetésül ítélték 16 év börtönre és 10 évre eltiltották a közügyektől is. 

A férfi rendszeresen bántalmazta az édesapját egy esetben közvetlen életveszélyes sorozatbordatörést, egy esetben ujjcsonttörést okozva neki. Végül 2021. szeptember 3-án este nyolc óra körül karcagi otthonában, dulakodás közben megfojtotta a férfit. 

Az ügyben 2023. február 17-én emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. A Szolnoki Törvényszék kilenc tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2024. október 3-án hozott ítéletet. Az ügyészség tudomásul vette a döntést, a vádlott és védője azonban felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.