Hadházy Ákos: Kevesebbért is tartottam már korrupcióinfót, mint amiket Magyar Diákhitel-vezérként aláírt

2024.10.16. 11:52
Az ellenzéki politikus a Válasz Online-nak adott interjút, amelyben szó esett Magyar Péterről, az ellenzék lehetőségeiről, a propaganda szerepéről, illetve beszélt arról is, hogy hibrid rezsim helyett hibrid forradalmat szeretne. De arról is kérdezték, hogy mit tervez 2026-ban.

Hadházy Ákost a Válasz Online kérdezte Magyar Péterről, a 2026-os választásokról, az ellenzék helyzetéről, illetve saját szerepéről. Az ellenzéki politikus szerint „minden ilyen rezsimben a választási csalás a következő lépés”, ezért hibrid forradalmat szeretne Magyarországon.

Hadházy Ákos az alábbi témákról beszélt az interjúban:

  • Magyar Péter sikere nem személyének szól, inkább annak köszönhető, hogy általános elkeseredettség van ellenzéki oldalon, melynek forrása a rossz kormányzás, az arrogancia, a cinizmus, valamint az ellenzék tehetetlensége és megalkuvása.
  • Együtt kell működni Magyar Péterrel is, bár ha igaz a KEHI állítása, akkor bűncselekménygyanús a Diákhitel Központnál történt eset, de sem a KEHI-től, sem Polt Pétertől nem kapott választ kérdésére. „Maradjunk annyiban, hogy kevesebbért is tartottam már korrupcióinfót, mint amiket ő Diákhitel-vezérként aláírt” – mondta arra a kérdésre válaszolva, hogy korruptnak tartja-e Magyart. 
  • A Fideszt nem gyengítette Magyar Péter feltűnése, az ellenzéki szavazókat tudta megszerezni.
  • „Erőszak nélküli, folyamatos nyomásgyakorlás kell a kormányra. Hibrid rezsim helyett hibrid forradalmat! Ha kell, vegyük blokád alá a közmédia épületét!”
  • „Lehet várni csodát, de mi sem vagyunk különbek, hogy egy kétségkívül jól beszélő, csinos fiú majd varázsütésre megváltoztatja a dolgokat és megveri a Fideszt választáson.”
  • „A propaganda fegyver. Minden hibrid rezsimben a választási csalás a következő lépés”, ezért fenn kell tartani a független sajtót.
  • Duna Párt tudomása szerint nem alakul, de „ki akar egyedül ugrálni a cirkuszban?”

Hadházy Ákos arra ugyan már nem válaszolt, hogy 2026-ban elindul-e a választásokon, de megjegyezte, hogy sok tényező játszhat közre majd a döntésében.