Kiderült, hogyan halt meg Jenei István testépítő

2024.10.16. 18:46
A 48 éves korában elhunyt legendás testépítő, Jenei István halálához vezető eseményekről mesélt a sportoló egyik barátja a HAON megyei hírlapnak. A Jeneihez közel álló barát elárulta, pontosan hogyan szenvedett balesetet a testépítő.

Mint arról beszámoltunk, 48 éves korában tragikus balesetet szenvedett Jenei István legendás testépítő. A világbajnok és háromszoros Superbody-bronzérmes testépítő, mesteredző halálának körülményeiről egy barátja, Suba Krisztina fitneszedző beszélt a Hajdú-Bihar vármegyei hírportálnak, a HAON-nak. 

Ahogy korábban írtuk, a sportoló rollerét cipelve szenvedett balesetet, majd a kórházban meghalt, most pedig az is kiderült, hogy pontosan milyen körülmények okozták a tragikus halált. A végzetes kimenetelű baleset október 13-án, vasárnap este történt, amikor Jenei István edzésből hazaérve vitte fel a rollert a lakásába, de leesett a lépcsőn. 

A balesetről azt mondta, vitte fel a rollert, de elesett, és pont rázuhant. Súlyos sérülései voltak, több bordája is eltört, és a válla is komolyan roncsolódott

– mesélte a lapnak Suba Krisztina. 

A fitneszedző azt is elárulta, hogy váltott néhány üzenetet István édesanyjával, így tudta meg azt is, hogy barátja az esés következtében kórházba került. Kiderült, hogy az édesanya már akkor látta, hogy baj van. 

A fájdalomcsillapító hatott, így nem érezte magát rosszul, de én láttam rajta, hogy nincs jól

– idézte fel a fitneszedző az anya szavait. 

A testépítő barátja arról is beszélt, hogy Jenei István még örült is, hogy pihenhet egy kicsit a kórházban, elmondása szerint jókat aludt. Suba Krisztina szerint egyelőre nem lehet tudni, pontosan mi okozta a sportlegenda halálát, mert még nem volt boncolás. „Mondják, hogy esetleg tüdőembólia, vagy a szervezete nem bírta el a sokkot, de én nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni” – fűzte hozzá.