Felfüggesztették a fóti gyermekotthon igazgatóját, miután autista gyermeket bántalmazhatott

2024.10.17. 15:17
A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója felmentette a fóti gyermekotthon vezetőjét, valamint azonnali rendőrségi feljelentést tett, miután arról értesült, hogy az intézmény vezetője egy ellátásuk alatt álló, autista gyermeket fizikailag bántalmazhatott.

Gyermekbántalmazás gyanúja miatt felfüggesztette a munkavégzés alól a fóti Károlyi István Gyermekközpont igazgatóját a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság  – tudta meg a Telex.

A lap a gyermekközpont működését belülről ismerő forrásból úgy értesült, hogy az intézmény vezetőjének felmentésének oka egy autista kisfiú bántalmazásának gyanúja volt.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak szeptember 27-én közleményt adott ki az elbocsátásról, amelyben megerősítik az értesülésüket, miszerint jelzést kaptak annak gyanújáról, hogy a Károlyi István Gyermekközpont intézményvezetője fizikailag bántalmazott egy ellátott gyermeket.

Az intézményvezetőt a vizsgálat időtartamára a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Cséplőné Gönczi Veronika felfüggesztette a munkavégzés alól.

Az ügy kivizsgálása céljából haladéktalanul rendőrségi feljelentést tettem, és azonnali belső vizsgálatot rendeltem el. Az ügy további részleteiről a vizsgálat lezárultáig tájékoztatást nem adok

– írta a főigazgató.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport