Videón mutatták meg a Magyar Rádió épületének bontását

2024.10.17. 16:18
A szeptember elsejétől a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának teljes területén zajlanak a bontási munkálatok. A Józsefváros Újság most videón mutatta meg, hogyan folytatódnak a Magyar Rádió egykori épületének munkálatai.

Gőzerővel zajlik a Magyar Rádió egykori épületének bontása. A munkálatokról a Józsefváros Újság tett közzé friss videót, amelyen látható, hogy az épület déli részén folytatódnak a munkálatok.

„Folytatódik a Rádió egykori épületének bontása, most már locsolják a területet a kisebb porszennyeződés érdekében” – közölte a lap. Eközben a közelben élők azonban arra panaszkodnak, hogy nyoma sincs a locsolásnak. „Nem locsolnak ott semmit. Száll a por vég nélkül” – írta az egyik kommentelő.

A bontási munkálatok azonban nemcsak a por miatt keserítik meg a helyiek életét. A kerületi újság arról írt, hogy a Pollack Mihály tér és a Szentkirályi utca lakói földrengésszerű rázkódásokról és bejelentés nélküli falbontásokról számoltak be.

A legendás épületet azért bontják el, mert helyén épül fel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusa, amelynek átadását 2027-re tervezik. A józsefvárosi önkormányzat változtatási tilalommal igyekezett megmenteni, és a helyiek is küzdöttek az épület megmaradásáért, azonban a kormány nem hallotta meg a tiltakozó szavakat, így szeptemberben megkezdték a Rádió épületének bontását.