Ittasan vitte autózni unokahúgait a fiatalkorú fiú, vádat emeltek ellene

2024.10.18. 09:48
Ittasan autóztatta meg az unokahúgait tavaly karácsonykor egy 16 éves fiú, aminek baleset lett a vége. Mindannyian megsérültek, és a család autója is összetört. A fiatalkorú fiú ellen vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség.

Vádat emelt a Balassagyarmati Járási Ügyészség fiatalkorúak által elkövetett bűncselekményekért felelős ügyésze egy 16 éves fiú ellen, aki ittasan vezetve okozott balesetet – tudatta az ügyészség közleményében. A balesetben a fiú unokahúgai – egy 15 és 16 éves lány – is megsérültek, valamint a család autója is összetört.

A vádirat szerint a fiú és 15 és 16 éves lány unokatestvérei 2023. december 25-én egy családi rendezvényen vettek részt, ahol a szüleik tudta nélkül alkoholt is fogyasztottak. Éjfél után a fiú elcsente édesapja gépkocsijának indítókulcsát és elhívta a lányokat kocsikázni. Néhány házzal odébb azonban ittassága miatt elvesztette uralmát a jármű fölött, ami áttért a szemközi forgalmi sávba, és előbb egy parkoló autónak hajtott, majd az árokba csapódva egy betonoszlopnak ütközött.

A baleset következtében a fiatalok könnyű sérüléseket szenvedtek, a járművek megrongálódtak.

A vezetői engedéllyel nem rendelkező fiú a KRESZ több szabályát is megszegte, vele szemben ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az ügyészség, amelyben indítványozta, hogy a bíróság szabjon ki közérdekű munka büntetést, és tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.