18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Beleevett a vacsorájába, ezért megkéselte barátját a férfi, három év hat hónapot kapott

2024.10.18. 18:11
Három év hat hónap börtönbüntetésre ítélt a Miskolci Törvényszék egy férfit, aki két éve késsel támadt egy ismerősére a borsodi vármegyeszékhelyen.

A tájékoztatás szerint a vádlott egy vidámparkot üzemeltető vállalkozásnál dolgozott együtt régi ismerősével, két éve júliusban az utazó vidámpark Miskolcon állomásozott. Éjszaka az ittas vádlott a park egyik kamionjának vezetőfülkéjében vacsorázott, a mellette ülő sértett pedig beleevett az ételébe, illetve korábban dohányt is elvett a vádlottól – közölte a törvényszék sajtóosztálya. 

Emiatt vita alakult ki kettejük között, majd a vádlott egy késsel a sértett nyaka felé szúrt. Bár a férfi kezét felemelve elhárította a támadást, a kés hegye jobb felkarján szúrt sérülést okozott. A vádlott ezt követően a sértett jobb csuklója felé suhintott a késsel, és amikor a férfi a jármű ajtaját kinyitva menekülni kezdett, támadója utánaszúrva csípőtájékon megsebezte.

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében mondta ki bűnösnek. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbeztek.