Különleges úti célokkal bővül az OTP Travel kínálata jövőre

PAP 0238
2024.10.18. 17:34
Egyedi művészeti utazásokkal bővül az OTP Travel kínálata. Az utazási iroda az Art Market Budapest szakembereivel együttműködve három különleges úti céllal várja a kultúra és a művészet iránt érdeklődőket. A kisebb, 20–25 fős csoportok exkluzív tárlatvezetéseken és műterem-látogatásokon vehetnek részt, valamint személyesen találkozhatnak a leghíresebb művészeti vásárok szervezőivel és a kiállító művészekkel is.

Kelet-Európa legnagyobb nemzetközi kortárs képzőművészeti vásárán, az Art Market Budapest 2024-en tett bejelentést az OTP Travel. Az utazási iroda 2025-től az Art Market Budapesttel (AMB) együttműködve művészeti utazási ajánlatokkal bővíti a kínálatát. Az új típusú úti célok középpontjában művészeti tartalmak, meghatározó nemzetközi kiállítások és vásárok állnak majd. 

Az utazási iroda és a műértők partnerségének köszönhetően a résztvevők – szakértői vezetés mellett – személyesen is találkozhatnak a kiállítások szervezőivel és a kiállító művészekkel. De a tervek szerint az utazókkal tart majd az AMB egy művészeti szakértője is, aki segítséget nyújt, ha valaki műalkotást szeretne vásárolni, vagy többet akar tudni egy-egy kortárs műről.

A művészetkedvelők 2025-ben

  • a georgiai Tbilisi Art Fairre,
  • az egyesült államokbeli Frieze New Yorkra
  • és a törökországi Contemporary Istambul művészeti vásárra látogathatnak el.

„A világ szépségeinek felfedezése a műalkotások megismerése nélkül nem lehet teljes, az Art Market Budapesttel való stratégiai partnerségünk nemcsak ezt a hitvallásunkat, hanem tevékenységünket is új szintre emeli” – fogalmazott Molnár Judit, az OTP Travel Kft. ügyvezetője. 

A kulturális utazások specialistája

„Az OTP Travel csaknem negyven éve van a piacon mint kulturális utazásszervező, így ez idő alatt rengeteg ismeretre tettünk szert a témában. Azonban mint minden vállalkozás, mi is szeretnének kitűnni, és valami olyat hozni, ami felkelti az ügyfeleink érdeklődését. Így jött az ötlet, hogy együttműködve az Art Market Budapesttel, egyedi élményt nyújtsunk az utazóknak” – válaszolta Molnár Judit arra a kérdésre, mi inspirálta őket az együttműködésre.

Az partnerség lényege, hogy a klasszikus kulturális körutazáson túl az Art Market szakértőivel lehetőséget adjunk az érdeklődőknek arra, hogy bejussanak kortárs művészeti vásárokra, és hogy a vásárok szervezőivel és a művészekkel is személyesen tudjanak találkozni. Erre az exkluzív élményre nem mindenkinek van lehetősége 

– tette hozzá az ügyvezető, aki azt is elárulta, hogy csak kisebb csoportok, maximum 20–25 fő fog egyszerre utazni. Az utazási iroda lefoglalja a repülőjegyet és a szállást, az Art Market feladata pedig az lesz, hogy megszervezze a színfalak mögötti programokat.

A jövőre nézve Molnár Judit elmondta, 2026-ra már kilátásban van Velence és a Velencei Képzőművészeti Biennálé, de az olyan népszerű kulturális központokat is napirenden tartják, mint Párizs és Madrid. 

A 2024. október 17-től látogatható 14. Art Market Budapest kiállításról és vásárról ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)