Az év hátralévő részének legmelegebb napja várható szombaton

2024.10.19. 06:12
Szombaton napközben mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, azonban délelőtt a nyugati felhős tájakon előfordulhat gyenge eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

A HungaroMet előrejelzése szerint péntekről szombatra virradóan a Dunántúl nyugati részén továbbra is lesznek erősen felhős körzetek, máshol derült vagy fátyolfelhős időre van kilátás.

Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a nyugati felhős tájakon fordulhat elő gyenge eső. Keleten néhol párássá válik a levegő. A keleties szelet helyenként továbbra is élénk lökések kísérik. Kora reggelre a kevésbé felhős, derült tájakon mínusz 2 és 5 (a fagyzugos völgyekben ennél hidegebb is lehet), a felhős nyugati részeken 6 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

A nyugati vastagabb felhőzet gyorsan felszakad, és a fátyolfelhőzet is elkezd vékonyodni, csökkenni, így Magyarország túlnyomó részén sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. A keleties szél időnként megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

Kritériumok szerinti veszélyes időjárási esemény nem várható. A HungaroMet nem adott ki sem figyelmeztető jelzést, sem pedig riasztást egyetlen vármegyére sem.

Az orvosmeteorológiai előrejelzés szerint fronthatás nem lesz, így az arra érzékenyek szervezetét nem érinti érzékenyen az időjárás alakulása.

Ha időjárás, akkor is Index, weben és mobilappon is!

Megújult az Index időjárás-aloldala, ami mostantól az Index-applikációban is elérhető. Az Index saját Időjárás funkciója, megbízható előrejelzéssel, radar- és műholdképpel, 24-48 órás riasztási térképpel és további bővítményekkel várja az időjáráshírek kedvelőit. Töltse le az Index-applikációt, és iratkozzon fel az időjárási riasztásokra, hogy azonnal értesüljön a lakhelyén zajló meteorológiai eseményekről!