Nyomoznak a polgármester ellen, már új választásra készülnek Jenő településen

2024.10.21. 11:47
A Fejér vármegyei település első embere szeptember végén tűnt el, majd leromlott állapotban egy szegedi hotelben találtak rá. Jelenleg a székesfehérvári kórházban ápolják az 50 éves politikust. Bár hivatalosan még nem jelentették be, de valószínű, hogy az 1200 fős falunak új vezetőt kell választania.

Az Index információi szerint meg kell ismételni a polgármester-választást a Fejér vármegyei Jenő településen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén júniusi helyhatósági választást a 2019 óta hivatalban lévő polgármester, Kerekes Ildikó nyerte. Bár a falu új képviselő-testülete október 10-én megalakult, az újrázó polgármester mégsem jelent meg az alakuló ülésen.

Rejtélyes és bizarr ügy Fejér vármegyében

Szeptember végén a magyar sajtó arról számolt be, hogy a police.hu rendőrségi oldalon eltűnés miatt körözik a Fejér vármegyei Jenő település újraválasztott polgármesterét. Kerekes Ildikót sem családtagjai, sem kollégái nem tudták elérni, ezért a rendőrséghez fordultak segítségért.

Napokig nem lehetett tudni, hogy az 50 éves politikust elrabolták-e, vagy ő akart hosszabb időre elvonulni a világ elől. Végül a polgármestert nagyon rossz állapotban egy szegedi hotelben találták meg, búcsúlevelet is hagyott maga után. Úgy tudni, hogy a szálloda munkatársai hívtak hozzá mentőt. A mai napig nem világos, hogy a politikus mit keresett a Tisza-parti városban, ahol azelőtt csak ritkán fordult meg. 

Kerekes Ildikót jelenleg a székesfehérvári Fejér Vármegyei Szent György Kórházban ápolják. Úgy tudjuk, hogy az ügyében teljes hírzárlatot rendeltek el.

Váltásra készülnek, már leltároznak a jenői önkormányzatnál

A könyvelői végzettségű politikus egy szomszédos település pénzügyi bizottságában az európai uniós pályázatokat felügyelte. Egy korábbi uniós pályázat elszámolása miatt a rendőrség és az adóhatóság is nyomozást indított a jenői polgármester ellen.

Több Fejér vármegyei forrásunk is megerősítette, hogy egy helyi vállalkozó jelentette fel az 50 éves hölgyet.

Egyikük szerint vagy túlszámlázás, vagy sikkasztás áll a háttérben. Mivel nyomozás folyik, ezért a rendőrség folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozik.

Úgy tudjuk, hogy Kerekes Ildikó egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy a jövőben polgármesteri vagy képviselői tisztséget töltsön be. Szinte biztos, hogy jövőre új polgármestert kell választani az 1200 fős település élére.

Úgy értesültünk, hogy az önkormányzati hivatalban már meg is kezdték az – átadás-átvételhez szükséges – leltározást.

Kerekes Ildikó a júniusi 9-i helyhatósági választáson magabiztosan őrizte meg polgármesteri székét a Székesfehérvárhoz közel található településen. A csaknem 1200 fős falu lakóinak több mint 51 százaléka szavazott rá, míg a második helyezett Keserü Imre 33 százalékot kapott. Bár a politikus a polgármester-választáson függetlenként indult el 2024-ben, mégis a Fidesz–KDNP színeiben szerepelt a vármegyei listán.