18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Távozik a komáromi iskola szexuális zaklatással vádolt igazgatója

2024.10.21. 11:48
Távozik a posztjáról egy komáromi iskola igazgatója, akit az egyik diák szexuális zaklatásával vádolnak. Az esetről Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője és oktatáspolitikusa számolt be a közösségi oldalán.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője és oktatáspolitikusa a Facebookon számolt be arról, hogy távozik a komáromi iskola pedofíliagyanúba keveredett igazgatója.

„Közös megegyezéssel távozik a komáromi iskola szexuális zaklatással vádolt igazgatója! A szülők most kapták ezt az e-mailt az iskola igazgatóhelyettesétől, amelyben beszámol az igazgató távozásáról. Fontos döntés, és azt hiszem, sokat sejtető…” – fogalmazott posztjában a momentumos politikus.

A Momentum foglalkozott azzal az értesülésre alapozott üggyel, miszerint egy komáromi iskolában az iskolaigazgató egy diáklányt zaklatott. Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebookon számolt be az esetről, azt írta, amikor tudomást szerzett az iskola közössége a szexuális zaklatásról, „teljesen szabálytalan módon az igazgató és két helyettese vizsgálatot és meghallgatást kezdeményezett a diákok körében”. 

A politikus szerint elengedhetetlen a gyerekjogok képviseletének megerősítése, és minden visszaélésről szóló jelzésre azonnal és határozottan reagálna.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala ingyenesen hívható (H., K., Cs., P. 18:00–22:00, K. 8:00–12:00, Sze. 12:00–14:00).