Vadai Ágnes kérdéseket küldött Polt Péternek Orbán Viktor öccséről

2024.10.21. 14:32
Vadai Ágnes arról kérdezte Polt Pétert, vizsgálja-e az ügyészség a hangfelvétel alapján, milyen nyomást próbált a közszolgákra gyakorolni, sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron. A legfőbb ügyész válaszolt.

Egy, állítólag 2024 májusában, az önkormányzati választások hajrájában illegálisan rögzített hangfelvétel került elő a kuruc.info oldalon, majd a Telexen. A felvételt közzétevők szerint vízumügyekben beszélhetett Orbán Viktor testvére, Orbán Áron Héjj Dáviddal a kormányzati egyeztetések koordinálásáért, valamint az Országos Beruházás Monitoring Rendszer működtetéséért felelős kormánybiztosával. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Vadai Ágnes arról kérdezte Polt Pétert: „Vizsgálja-e az ügyészség a hangfelvétel alapján, hogy milyen nyomást próbált magyar közszolgákra gyakorolni, és sikerrel járt-e vízumkérelmekkel kapcsolatos ügyekben Orbán Áron?

Az írásbeli kérdésre Polt Péter azt válaszolta, hogy a sajtóhír alapján egy magánember már feljelentést tett, amiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság határozatot hozott, ezért Vadai Ágnes kérdését a nyomozó hatósághoz továbbította értékelésre.