Orbán Balázs rengeteg vitát kiváltó kijelentése még mindig téma: emléktáblát kapott a Corvin közben

2024.10.23. 11:23
Emlékművel „tiszteleg” a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Orbán Balázs 1956-tal kapcsolatos kijelentései előtt, amelyek arra utaltak, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója nem védekezne egy esetleges orosz megszállás idején. Orbán Viktor szerint ez egy hiba volt, és társa ott lenne velük a Corvin közben, ha harcra kerülne a sor. Az MKKP tett róla, hogy Orbán Balázs valóban ott legyen a Corvin közben.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt Orbán Balázsról, a miniszterelnök politikai igazgatójáról tett ki emléktáblát a Corvin közben, emlékeztetve mindenkit arra, hogy Orbán nemrég arról beszélt egy podcastban, hogy „pont 56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, mert látszik, hogy belevitte egy háborús védekezésbe az országát, ennyi ember halt meg, ennyi területet vesztett”. Később Orbán Balázs bocsánatot kért, még a miniszterelnök is elismerte, hogy politikai igazgatója hibát követett el, de állította, „ha a történelem úgy fordulna, hogy megint harcolni kell a hazáért, akkor ott lesz velünk a Corvin közben”.

Éppen erre akar emlékeztetni a Kutyapárt – miután 1956-os, Orbán Balázs-os bankjegyeket is nyomtattak –, akik Orbán Balázs (mint írták, „Nyalonc Balu”) arcképével díszített emléktáblát tettek ki a Corvin közben, rajta a felirattal: „Emlékezz és emlékeztess a politikai komisszárra, aki 1956 októberében hősies és gyors fegyverletételével számos orosz szuverenitásharcos és békefenntartó életét mentette meg.” Az emlékművet „az igazolt orosz–magyar békeharcos világszövetség” állíttatta 2024-ben – már persze a Kutyapárt szerint.

Van azonban ennek az emlékműnek egy másik oldala is, amelyen azt írják:

Emlékezz és emlékeztess Bayer Zsolt, Bencsik András, Békés Márton, Somkuti Bálint, Szijjártó Péter Corvin közi szuverenitásharcosokra, akik halált megvető bátorsággal mindent megtettek, hogy ne kapjanak se belföldről, se külföldről segítséget az 1956-os imperialista háborúpárti ellenforradalmárok, és ezzel megvédték a Magyar Népköztársaság szuverenitását és a Szovjetunió békéjét.

A kiírás szerint teljesítményükért „számos szovjet érdemrend tulajdonosai lettek”.

Az MKKP már 22-én délután a maga módján elkezdte a megemlékezést, ugyanis közösségi oldalán feltette a nagy kérdést, hogy vajon „ki adja meg magát először október 23-án”. A válaszlehetőségek között Orbán Balázs, a MÁV, az állami egészségügy és a sarki gíroszos is helyet kapott.

Az 1956. október 23-ai események megemlékezéseivel kapcsolatos percről percre tudósításunkat itt tudja követni.