Tűz ütött ki a Mátrai Erőmű ötös blokkjában kedd este

2024.10.23. 10:55
Kedd este tűz ütött ki a Mátrai Erőmű ötös blokkjában Visontán, amit a környékbeli tűzoltók a katasztrófavédelem koordinációjával órákon belül eloltottak. A hírek szerint senki nem sérült meg, ám az anyagi kár jelentős.

Tűz keletkezett Visonta ipari külterületén. Az üzemben az egyik blokk három szintjét érték el a lángok, amelyeket a beépített oltórendszer megszüntetett, illetve a létesítményi tűzoltók is megkezdték a munkálatokat a gyöngyösi, a hatvani, a hevesi és a füzesabonyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig – közölte az Országos Katasztrófavédelem.

Az egységek nyolc vízsugárral körülhatárolták a tüzet. Az esethez a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat is kiérkezett.

Az eset este fél 9 körül történt, két óra alatt a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett az izzó, parázsló részeket is eloltották Visonta ipari külterületén. Elmondásuk szerint senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. 

A tűz a Mátrai Erőmű ötös blokkjában keletkezett a hírek szerint, a Mavir viszont még nem tett közzé semmit arról, hogy a 232 megawattos blokk kiesett volna a termelésből.