Megszólalt a Nemzetiben megsérült Horváth Lajos Ottó ügyvédje: Mindegyik fél elment a falig

2024.10.23. 14:54
Egy bírósági eljárás három, négy, öt évig is eltarthat, ezért fontosnak nevezte a Nemzeti Színházban megsérült színész, Horváth Lajos Ottó jogi képviselője, hogy sikerült peren kívül rendezniük az ügyet az intézménnyel. Borbély Zoltán ügyvéd szerint minden érintett fél elment a falig.

„Amit jogilag ebből ki lehetett hozni, meg lehetett tenni, azt megtettük, mindegyik fél tisztességesen elment a falig, és egy mindenki számára elfogadható egyezség született” – jelentette ki a Nemzeti Színházban megsérült színész, Horváth Lajos Ottó ügyvédje, miután sikerült peren kívül megegyezniük a színházzal.

Mint arról az Index is írt, majd egy évvel a 2023. november 10-én történt baleset után sikerült megegyezésre jutnia a Nemzeti Színháznak a Rómeó és Júlia című darabban megsérült színészekkel, Horváth Lajos Ottóval és Szász Júliával, akik peren kívül rendezték az ügyet a színházzal. Az ügy előzménye, hogy még 2023 novemberében a magyar színházi élet egyik legsúlyosabb balesetében megsérült a Nemzeti Színház két színésze. Olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy mindkettejüket meg kellett műteni.

Borbély Zoltán, Horváth Lajos Ottó ügyvédje azt mondta a Blikknek, hogy egy bírósági eljárás három, négy, öt év, ezalatt a felek a már meglévőket is mélyítő sebeket szerezhetnek. Ezért fontos, hogy „egy ilyen hosszú és érzelemmel is tarkított folyamatban megegyezés szülessen” – fogalmazott a jogi képviselő, majd hozzátette, hogy a megállapodás minden jogi háborúnál jobb.

Lezárult egy fájdalmas korszak

Az ügyvéd megnevezte a jogi folyamatokban a Nemzeti Színház jogi és gazdasági felelőseit, Hajbuk Ildikó jogtanácsost és Komlós Éva gazdasági igazgatót is, akik, mint írta, nagyon jó és korrekt partnereik voltak. 

Amit jogilag ebből ki lehetett hozni, meg lehetett tenni, azt megtettük, mindegyik fél tisztességesen elment a falig, és egy mindenki számára elfogadható egyezség született. Azt azonban nem tudom, hogy valaha az életben az emberi, művészi kapcsolat helyreáll-e, de ez az egyezség megalapozza azt, hogy az életben egyszer ez akár meg is történhessen

– fogalmazott a jogi szakember, aki szerint ezzel a megállapodással lezárult egy fájdalmas korszak, és mindenki végre az életének új szakaszára tud koncentrálni.

Az ügyvéd megemlítette, hogy Horváth Lajos Ottó ugyan maradandó fogyatékosságot szenvedett, ám szerinte a színészre akaraterejének köszönhetően sok színpadi siker vár még. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport