Ismert zenekar tagja halt meg a gyomaendrődi lakócsónak-tragédiában

2024.10.24. 15:32
Bors Laca, a győri Hoppáré Zenekar dobosa is életét vesztette abban a lakócsónak-tragédiában, amely néhány napja történt Gyomaendrőd közelében. A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött.

Ahogyan arról beszámoltunk, halálos tragédia történt Gyomaendrőd közelében kedden, ahol két ember is meghalt egy lakócsónakban, akik vélhetően szén-monoxid-mérgezés áldozatai lettek. 

A Győrplusz nevű oldal most azt közölte, hogy egyikük az ismert helyi együttes, a Hoppáré Zenekar dobosa volt. Az együttes a közösségi oldalán búcsúzott zenésztársuktól és barátjuktól, Bors Lacától. 

Mint írták: „A város kávéházi zenekari kultúráját megelevenítő zenekar 2012-ben alakult, Bors Laca is az alapító tagok között volt. A zenészt gyakran láthatta a közönség a dobfelszerelések mögött, Laca néhány napja még a formációval együtt lépett fel”.

A tragédia a Hármas-Körösön történt Gyomaendrődnél, ahol egy lakócsónakban ketten tartózkodtak, de nem adtak életjelet magukról, ezért a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. A lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét, a bent lévő két ember életén a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már segíteni.