Orbán Viktor egy felvételt tett közzé Magyar Péterről

2024.10.24. 13:11
Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban, ország-világ előtt. Egy új, XXI. századi love story. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta – mondta szerdán Orbán Viktor miniszterelnök Magyar Péterről. A kormányfő szerint Brüsszel Dávid és Góliát-párharcában ők valahogy mindig Góliát oldalára állnak, de ennek a történetnek mindig ugyanaz a vége.

1956-ban muszkavezetők, ma Brüsszel-vezetők. Az ellenzék új vezére ott ül az asztaluknál, Manfred Weber mellett – fogalmazott szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulója alkalmából.

Most a szerdai beszéde alá Magyar Péterről, a Tisza Párt elnökéről és Manfred Weber, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjéről posztolt a Facebookon egy videó-összeállítást. Fontos kiemelni:

Eddig Orbán Viktor soha nem posztolt ennyire nyíltan Magyar Péterről.

Orbán Viktor most a videójában ismét kiemelte:

Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban, ország-világ előtt. Egy új, XXI. századi love story. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem! Ez az ő hagyományuk, kedves barátaim! Dávid és Góliát párharcában ők valahogy mindig Góliát oldalára állnak.

A kormányfő szerint azonban egyet mindig elfelejtenek: a történet végét. „Mert ennek a történetnek mindig ugyanaz a vége. Góliát veszít, Dávid győz. Aztán lehet pakolni és elhúzni a csíkot. Kun Béláék Bécsbe, Rákosiék Moszkvába, a mostaniak pedig Brüsszelbe.”