Jelentős kutatási és fejlesztési együttműködést jelentett be a Richter

2024.10.24. 19:15
Új kutatási és fejlesztési szerződést kötött a Richter Gedeon Nyrt. és az AbbVie. A két vállalat olyan új célpontokkal kapcsolatos kutatást és fejlesztést fog végezni, ami neuropszichiátriai betegségek kezelésére lehet alkalmas.

Új kutatási és fejlesztési szerződést kötött a Richter Gedeon Nyrt. és az AbbVie. A vállalat által küldött közlemény szerint a frissen megkötött együttműködéssel kiterjesztik a közel két évtizede tartó együttműködésüket.

Az elmúlt évek közös kutatásaiknak köszönhető a cariprazine, amelyet a Egyesült Államokban Vraylar néven forgalmaznak, és az I-es típusú bipoláris zavar depressziós, illetve akut mániás és kevert epizódok kezelésére, valamint felnőtt betegek esetében skizofrénia kezelésére használják.

Jonathon Sedgwick, PhD, az AbbVie alelnöke és a kutatás-fejlesztés globális vezetője szerint még számos megoldásra váró neuropszichiátriai eset létezik, ezért elengedhetetlennek tartja a fejlesztéseket és kutatásokat.

A neuropszichiátriai rendellenességekkel élő emberek körében továbbra is jelentősek a megoldatlan egészségügyi szükségletek, ezért az innováció, valamint az új megoldások és megközelítések kutatása és fejlesztése elengedhetetlen. Örömmel bővítjük a Richterrel régóta fennálló és sikeres partnerségünket, hogy olyan új terápiákat fejlesszünk ki, amelyek ezen betegek összetett szükségleteit célozzák meg.

– mondta Sedgwick.

Orbán Gábor, a Richter Gedeon vezérigazgatója szerint az újonnan megerősített partnerség komoly megerősítést jelent a gyógyszeripari vállalat tudományos kutatásának.

Ez az új megállapodás a régóta tartó sikeres partnerségünkre épül, és egyrészt lehetővé teszi, hogy a Richter egyedülálló kutatási platformja segítségével tovább támogassa az AbbVie globális törekvéseit a neuropszichiátria területén, másrészt komoly megerősítése a Richter tudományos kutatásának

– mondta a vezérigazgató.

A cégek közötti megállapodás kiterjed a preklinikai és a klinikai K+F-tevékenységekre. Továbbá a Richter egy összegben kap 25 millió dollárt (több mint 9,3 milliárd forintot), mindemellett a cég értékesítésen alapuló jogdíjakat is kaphat – áll a közleményben.