Durván nekimentek Gödöllő polgármesterének, saját képviselői váltották le a főtanácsadóját

Gödöllő képviselő-testülete megszüntette csütörtökön Gémesi György polgármester főtanácsadójának, L. Péterfi Csabának a pozícióját. A történtek után a városvezető minden hatáskörétől megfosztotta Bárdy Péter alpolgármestert, mivel szerinte a megkérdezése nélkül intézkedett, és átlépte a határokat. Mindeközben a város Facebook-oldaláról kizárták a polgármestert, ahol a „puccskísérlet” hátteréről is beszámoltak.

Saját képviselői váltották le Gödöllő polgármesterének főtanácsadóját, L. Péterfi Csabát a csütörtöki képviselő-testületi ülésen. Gémesi György már 34 éve vezeti a várost, míg tanácsadója hosszú éveken át támogatta. Az indoklás szerint a képviselők már nem látták szükségesnek a pozíció fenntartását – számolt be róla Gödöllő város Facebook-oldala. 

Gémesi György polgármester csütörtökön élő adásban jelentkezett be közösségi oldalán. Elmondta, hogy bizalmasának elbocsátását nem egyeztette vele Bárdy Péter alpolgármester, amivel átlépte a határokat. Hozzátette, hogy a politikust megérintette a hatalom közelsége, ezért minden hatáskörétől megfosztotta.

Ezzel a lépésével Bárdy Péter minden bizalmamat elvesztette. Ezek után nem volt más választásom, hogy az alpolgármester úr minden feladatát visszavonjam – ugyan a jogszabály továbbra is biztosítja neki az alpolgármesteri titulust –, és nehéz szívvel meghozzam a döntést, hogy Bárdy Péterrel nem kívánok dolgozni a jövőben

– írta Facebook-bejegyzésében Gémesi György polgármester.

Hozzátette, hogy a város hivatalos Facebook-oldalát feltörték, így az ott megjelent hírek nem a város hivatalos álláspontját közvetítik.

Az Index kereste Gémesi György polgármestert, szerettünk volna interjút készíteni vele, de csak annyit mondott, hogy lezártnak tekinti az ügyet, a kellő döntéseket meghozta, a munka folytatódik tovább. Mást nem akart mondani az ügy hátteréről, sem most, sem később.

L. Péterfi Csaba szintén nem akart nyilatkozni az ügyben. 

A „puccskísérlet” hátteréről adtak ki közleményt 

A polgármester bejelentése után, csütörtök este egy terjedelmes bejegyzés jelent meg Gödöllő város Facebook-oldalán. A közleményt többek között Bárdy Péter alpolgármester és a képviselő-testület tagjai is aláírták. 

Úgy látják, hogy Gémesi György polgármester „önmagához is méltatlan nyilatkozatokat tett” és próbálta azt a látszatot kelteni, „mintha valamiféle puccsról lenne szó”.

Értetlenül és döbbenten állunk az előtt, hogy az ellenkezőjét kommunikálja, és Bárdy Péter alpolgármestert olyan rágalmakkal illeti, mely becsületét, hűségét és szándékait megkérdőjelezik. Közös döntést hoztunk, így az igaztalan vádak minket is érnek. Tiszteljük és szeretjük Polgármester urat. Érte tettük, nem ellene. Bízunk benne, hogy visszatalál önmagához

– hangsúlyozták a Facebook-bejegyzésben.

Mint írták, nem igaz, hogy váratlan volt a döntésük: „Az elmúlt években többször, az elmúlt egy hónapban három alkalommal jeleztük egyértelműen Polgármester úrnak, hogy L. Péterfi Csaba kabinetvezető úrnak a városban, illetve kollégáival szemben tanúsított magatartásával olyan szinten nem tudunk azonosulni, hogy kérjük a munkaviszonyának megszüntetését. Foglalkoztatása már régóta hatalmas károkat okoz nemcsak a hivatal, de a város közössége számára is, nem Gödöllő érdekeit szolgálja” – emelték ki.

A bejegyzés végét azzal zárták, hogy a Gödöllő Facebook-oldal adminjogait hétfőn reggel állítják vissza.