Minden harmadik 65 év feletti magyarnak van már gondosórája

2024.10.27. 11:56
Nyitrai Zsolt a miniszterelnök főtanácsadója a jokor.hu portálon közzétett videóban jelentette be, hogy már 700 ezernél több idős embernek van segélyhívó karperece. Közlése szerint a program indulása óta az óra több mint 22 ezer életet mentett meg, és 360 ezer esetben nyújtott hétköznapi segítséget.

Nyitrai Zsolt elmondta, mostanra minden harmadik 65 év feletti magyar gondosóra-felhasználó, így szerinte az idősek élete és egészsége még nagyobb biztonságban van. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a jogosultak éljenek az eszköz ingyenes igénylésének lehetőségével. Hozzátette, a hozzátartozók a Gondosóra mobilalkalmazását is letölthetik. 

A videóban Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a programba hétszáz-ezredikként regisztrált Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművészt, karmestert köszöntötte. Azt mondta, kivételes tehetsége, személyisége és alkotóereje generációkat köt össze kulturálisan. Úgy fogalmazott, a kormány hisz az egymást követő nemzedékek harmonikus országépítő erejében.”

A miniszter kitért arra, hogy a kormány kitart a nyugdíjasokkal 2010-ben kötött szövetsége mellett. Emlékeztetett: „tizennegyedik éve garantálják a nyugdíjak értékének megőrzését, és minden évben inflációkövető nyugdíjemelést hajtanak végre. Visszaépítették a tizenharmadik havi nyugdíjat, amit megemelt összegben kapnak meg az idősek” – idézi szavait az MTI.