Több napra kell főzni és vasalni a férjünkre, mielőtt szülni megyünk – kiakadt a Momentum a védőnők prospektusán

2024.10.27. 14:44
A Momentum szegedi képviselője mutatott rá, hogy a védőnők által a várandósoknak szóló ajánlóban az szerepel, hogy a kórházba vonulás előtt előre gondoskodjanak férjük ellátásáról. Halász Noémi szerint ez nonszensz, ma már nem ilyen világot élünk.

A védőnők által a várandósoknak szóló ajánlóban az szerepel, hogy a nők főzzenek többnapi ételt férjüknek, vasalják ki ingeiket, mielőtt bemennének a kórházba szülni. Halász Noémi a közösségi médiában közzétett bejegyzésében megjegyzi, hogy érti, régen, mikor a nők nem dolgoztak, a család ellátása, az otthon rendben tartása volt a fő feladatuk, de ma már más világot élünk.

Ugyanakkor hozzáteszi, még annak idején is ilyenkor mindebben segítette a leendő anyukát saját édesanyja, testvére, anyósa vagy a szomszédasszony. Ha csak a férjre lehetett támaszkodni, már 20 éve is lehetett menüt rendelni – mutatott rá.

„Ma már, hogy a nők is ugyanúgy dolgoznak, mindenkitől elvárható, hogy képes legyen önellátásra, részt vegyen a házimunkában” – fejtette ki véleményét a Momentum Mozgalom szegedi képviselője. 

„Az anyaság megváltoztatja az ember addigi életét, emellett ott vannak a fizikai, lelki és hormonális változások, amiket kezelniük kell, hát bocsánat, de ezekben a hetekben, hónapokban épp a család felelőssége, hogy mindenben segítse az újdonsült anyukát”– szögezte le. 

Bejegyzését azzal zárja, hogy egy felnőtt férfinak meg kell oldania a helyzetet. „Aki akar, főzzön persze a férjének, semmi közöm hozzá, na de az, hogy ezt egy kötelezően kiadott prospektusban komolyan leírják 2024-ben, hát az nonszensz” – fejezte ki felháborodását.