A közösségi médiában párbajozik Orbán Viktor és Magyar Péter

2024.10.27. 17:16
A miniszterelnök és a Tisza Párt továbbra is az október 23-i beszédben elhangzottakról vitázik, de ezúttal csak a közösségi médiában folyik a harc, ott megy az üzengetés a két politikus között. Orbán Viktor saját ünnepi beszédéből idézte Dávid és Góliát küzdelmét, amire Magyar Péter Döbrögi és Lúdas Matyi párhuzamát említette.

Orbán Viktor Instagram-oldalán posztolt, ahol bibliai párhuzamokra utalt, ami már az ünnepi beszédében is elhangzott. „Góliát veszít, Dávid győz. Aztán lehet pakolni és elhúzni a csíkot.” Majd a hozzászólások között megjegyezte, hogy „a történelem ismétli önmagát”.

Az Instagram-bejegyzés a korábban Facebookon megosztott videójából kiragadott részlet, mely az október 23-i beszédéből származik. Azonban a szerdai videóban már konkrétan posztolt Magyar Péterről. Akkor kiemelte:

Ez nem összeesküvés-elmélet, ez összeesküvés a gyakorlatban, ország-világ előtt. Egy új, XXI. századi love story. A brüsszeli gazda megvakarta a kutyus fejét, a többit mindenki láthatta. Csak úgy áradt a szerelem! Ez az ő hagyományuk, kedves barátaim! Dávid és Góliát párharcában ők valahogy mindig Góliát oldalára állnak.

Magyar Péter erre a bejegyzésre reagált Facebook-oldalán, ahol ugyanolyan háttérrel, ugyanazzal a mondattal kezdte: „A történetnek mindig ugyanaz a vége”. Ezt követően a Góliát–Dávid-párharcra Döbrögi–Lúdas Matyi-analógiával válaszolt: „Döbrögi veszít, Lúdas Matyi győz. Aztán háromszor veri/veszi vissza”.

A Tisza Párt elnöke már október 23-i beszédében is kifejtette, hogy „vége van” Orbán Viktor rendszerének, és „mindenkinek van és lesz feladata, aki hazaszerető kormányt szeretne Magyarországon”, ehhez pedig elindítják a jövő hazaszerető vezetőinek kiválasztását.