Abszurd fordulat Dunaújvárosban: az MSZP „hülyegyerekezős” korábbi elnöke lehet a Fidesz polgármesterjelöltje

D NOE20140404013
2024.02.24. 15:38
Az Index információi szerint a Fidesz egy váratlan húzással a feje tetejére szeretné állítani a dunaújvárosi kampányt. A balos iparváros régóta sötét ló a Fidesz–KDNP vezetése számára, de Bánki Eriknek, a párt regionális politikai igazgatójának egyszer már bejött az MSZP-s kártya.

Információink szerint Dunaújvárosban a 2024-es önkormányzati választásokon Pintér Tamás polgármesternek saját politikai szövetségesei közül akadhat kihívója. A Fidesz ugyanis saját polgármesterjelöltjeként Magyar Andrást, az MSZP korábbi városi elnökét indíthatja a választásokon.

A Rejtő-regénybe illő fordulat hideg zuhanyként érheti a helyi Fidesz-alapszervezet tagjait.

A 15 tagú képviselő-testületben összesen 4 fideszes képviselő van, a nagy többséget az ellenzéki pártokat tömörítő Rajta Újváros! Egyesület adja. Kerestük az ügyben Lőrinczi Konrád fideszes önkormányzati képviselőt, aki jobboldali jelöltként egyedül nyert körzetet a Fejér vármegyei iparvárosban, de amint bemutatkoztunk, kinyomta a telefonját. Szerettük volna, ha a képviselő megerősíti az Index értesülését, valamint információkat ad arról, hogy sikerült-e a jobboldalnak az összes városi körzetben jelölteket állítania.

Hülyegyerekezés, titkos lehallgatás és lemondás

A 2022-es országgyűlési választásokon Fejér megye 4-es körzetében az ellenzéki összefogás a jobbikos Kálló Gergelyt jelölte a dunaújvárosi körzetben. Magyar András, az MSZP dunaújvárosi elnöke egy magánbeszélgetésen nem rejtette véka alá sommás véleményét a jobbikos jelöltről.

A szocialista politikus szerint Kálló Gergely „egy hülye gyerek”, nem lenne jó, ha nyerne, mert egy senki a fideszes jelölthöz, Mészáros Lajos kórházigazgatóhoz képest.

A baráti beszélgetést valakik tiltott módon rögzítették, és a botrányairól elhíresült Anonymus publikálta. Az eset után Magyar András lemondott pártvezetői pozíciójáról.

A jobboldalnak ez a húzás egyszer már bejött

A Fidesz–KDNP számára Dunaújváros egy igazi sötét ló: a kormányzópártnak eddig nem volt receptje a tradicionálisan balosnak számító település bevételére. Úgy tudjuk, ez egy olyan város, ahol beleszól a döntésekbe a választókerületi elnök, Molnár Krisztián, a parlamenti képviselő, Molnár Lajos és párt regionális politikai igazgatója, Bánki Erik is. Utóbbi érdeme volt Szili Katalin átigazolása az MSZP-ből.   

Tegyünk Rendet Dunaújvárosban!!!

– posztolta péntek este Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki szerint Dunaújvárosnak nincs újabb elvesztegetni való 5 éve. Mint írta, már javaslatot tettek a polgármesterjelölt személyére, de csak március 1-jén, pénteken várható döntés. 

Ahogy arról az Index korábban beszámolt, Pintér Tamás, Dunaújváros polgármestere már tavaly novemberben bejelentette, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon újrázik a Rajta Újváros! Egyesület színeiben. 

2019-ben Pintér Tamás és ellenzéki koalíciós csapata elsöprő győzelmet aratott az önkormányzati választáson. A polgármesteri címet 56 százalékos támogatottsággal nyerte el, és az egyesület 10 jelöltet juttatott be a képviselő-testületbe. 

(Borítókép: Magyar András, a Fejér megye 4-es választókerületében induló országgyűlési képviselőjelölt Dunaújvárosban a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában rendezett lakossági fórumon 2014. április 4-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)