Vitézy Dávid cikinek nevezte Szentkirályi Alexandra legutóbbi videóját

2024.04.08. 06:27
Személyeskedésektől mentes, tiszta kampányt szeretne Budapesten Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt, melynek legújabb Facebook-posztjában is hangot adott.

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szerint egy főpolgármesteri kampányhoz „méltatlan és ciki”, hogy Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje azzal támadja Karácsony Gergelyt, hogy nem beszél angolul, nincs jogosítványa és egy villanykörtét se tud becsavarni. 

Vitézy Dávid Facebook-posztban osztotta meg a véleményét Szentkirályi Alexandra kisvideójáról, amelyben a Fidesz–KDNP jelöltje mobiltelefonon hív valakit és angolul köszönt: „Hi Andrew! How are you?”

Majd Tarlós István egy tévés interjúja következik bevágva, amelyen azt mondja a volt főpolgármester, akinek Szentkirályi Alexandra egyébként helyettese volt anno: „Én nem beszélek angolul, ami igaz. Az is igaz, hogy én nem is mondtam azt, hogy beszélek angolul.”

Ez az a színvonal, amit ebben a kampányban el szerettem volna kerülni. Ezért kezdeményeztem a »Tiszta kampányt Budapesten!« nyilatkozat aláírását a többi jelöltnél – sajnos eddig sem Szentkirályi Alexandra, sem Karácsony Gergely nem írta alá

– kommentálta a videót Vitézy Dávid, aki szerint a személyeskedés azért is veszélyes műfaj, mert könnyen visszájára fordítható.

Ezt a meglátását azzal a kérdéssel folytatta, hogy ahogy Karácsony Gergely, úgy Tarlós István sem beszél angolul, ezért most akkor hirtelen ő is alkalmatlan főpolgármester lett a Fidesz szerint?

Beszéljünk inkább Budapestről, ne egymásról! A főpolgármester-jelölti vita kiváló alkalom lesz erre, remélem, mind Szentkirályi Alexandra, mind Karácsony Gergely mihamarabb vállalják a részvételt rajta. Magam részéről akár holnap készen állok

– zárta posztját Vitézy Dávid.