A Momentum megmanipulálhatja a hegyvidéki előválasztást?

2024.04.11. 12:59
A gyanút Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje fogalmazta meg. A XII. kerületi előválasztás április 8. és 14. között, tehát ezekben a napokban zajlik.

Hegyvidék Jövőjéért Egyesülethez hetek óta érkeznek jelzések arról, hogy a Momentum telefonos és SMS-kampányokon keresztül név szerint olyanokat keres fel, akik soha semmilyen momentumos adatbázisra nem iratkoztak fel.

Egy közös van ezekben a jelzésekben: minden érintett részt vett a 2021-es ellenzéki előválasztáson, vagy azt követően jelentkezett segítőnek a közös ellenzéki kampányba, aminek az adatbázisát a pártoknak már törölnie kellett volna.

– tette szóvá Visi Piroska.

A civil jelölt információi szerint a Momentum egy olyan többezres címlistával is rendelkezik, ami alapján Farkas Csaba kopogtató aktivistákkal névre szóló leveleket adhat át olyanoknak, akik semmilyen momentumos adatbázisban nem voltak jelen.

„Farkas Csaba minden bizonnyal szabálytalan eszközei miatt az eredmények már mindenképpen torzulnak” – fogalmazott közleményében Visi Piroska, a Hegyvidék Jövőjéért Egyesület polgármesterjelöltje.