A Momentum polgármesterjelöltje szerint megpróbálták állon verni egy piacnál

2024.04.13. 18:09
Gergely Bálint, a Momentum rákosmentei polgármesterjelöltje arról számolt be, hogy a pultjuk szétverésével fenyegették őket, majd az egyik résztvevő „megpróbálta állon verni”.

„Fenyegették és meg akarták verni a Momentum aktivistáit Rákosmentén” – közölte szombat délután a párt. Gergely Bálint, a Momentum kerületi polgármesterjelöltje a Facebook-oldalán kifejtette:

A mai napon a piacnál egy idős úrnál szökkent szárba Horváth Tamás és a Fidesz gyűlöletpropagandája. Még csak most kezdődik a kampány, de máris több az agresszivitás, mint kéne. Reggel 2 ember kezdett el agresszíven viselkedni egyik aktivistánkkal és szimpatizánsunkkal, hangos »hazaárulók«-ozások közepette. A Momentum Rákosmente tagjaival mi mindig nyitottak vagyunk a konstruktív vitára, akkor is, ha igazán messziről indulnak az ütköztetendő álláspontok. Ez a jelenet azonban már kezdett átlépni egy bizonyos határt, ezért léptem közbe, és kértem meg a kiabáló feleket, hogy nyugodjanak meg, és inkább távozzanak. Ezt követően egyikük a pultunk szétverésével kezdett fenyegetni, engem megpróbált állon verni, szimpatizánsunkat böködte, aktivistánk kezéből a telefont próbálta kiverni.

Gergely Bálint leszögezte, ő nem ilyen kampányt szeretne, „mi, rákosmentiek nem ilyen kampányt fogunk folytatni. Víziók ütköztetéséről, Rákosmente irányáról, az itt élők életéről kell hogy szóljanak a diskurzusok. Én egy olyan Rákosmentéért dolgozom, egy olyan kerületet szeretnék teremteni a helyiekkel közösen, ahol a vitás pontokat megbeszéljük, és kompromisszumra törekszünk. Nem végletekben gondolkodva, hamis képeket vázolva magyart magyar ellen hangolni”.