Most már végleges, négy polgármesterjelöltet indít a Tisza Párt Budapesten

2024.05.03. 21:19
Négy polgármesterjelöltet is indít a Tisza Párt a fővárosban a 2024. június 9-i önkormányzati választáson. A jelöltek között van közösségszervező és kulturális menedzser, két közgazdász és egy filmes, vendéglátóipari szakember.

A Tisza Párt négy polgármesterjelöltet indít a 2024. június 9-i önkormányzati választáson a fővárosban. Közülük kettő olyan kerületben indul, ahol kormánypárti, míg a másik kettő olyan ban, ahol jelenleg ellenzéki vezetés irányítja a helyi ügyeket. Mint megírtuk, a VII. kerületi polgármesterjelölt mögül végül egy nap után kihátrált a párt, nem sokkal azután, hogy Lajos Béláról lejárató cikk jelent meg a Magyar Jelenben, amelyben zsidóbarát LMBTQ-aktivistának nevezték. Ő most ismét a Színes Erzsébetvárosért civil szervezet színeiben próbál elindulni a választáson.

A Tisza Párt jelöltjei a következők:

  • X. kerület, Kőbánya: Barna Judit Annamária közösségszervező és kulturális menedzser,
  • XI. kerület, Újbuda: Orbán Árpád közgazdász,
  • XVII. kerület, Rákosmente: Dálnoki Áron közgazdász és
  • XVIII. kerület, Pestszentlőrinc, Pestszentimre: Balogh Balázs filmes, vendéglátóipari szakember.

A kőbányai jelölt, Barna Judit Annamária egykori fidelitasosként a korábbi választásokon még a Fideszt támogatta, nemrég pedig Vitézy Dávid egyik videójában volt látható. 

Mint ahogy azt korábban megírtuk, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke május elsején Sümegen, egy kampányrendezvényen arról beszélt, ahhoz már nincs elég idejük, hogy főpolgármester-jelöltet indítsanak és többséget szerezzenek a közgyűlésben, azt viszont megtehetik, hogy fővárosi listát állítanak, amelyhez legalább három kerületben kell polgármesterjelöltet indítaniuk.

Azt is olvashatták, hogy feltételezhetően elsősorban a DK-s vezetésű önkormányzatokra szeretnének csapást mérni, és azt is megírtuk, hogy Lajos Béla, mint a Tisza Párt VII. kerületi polgármesterjelöltje, május másodikán vette fel az induláshoz szükséges ajánlóíveket. Május 3-án délután viszont már úgy tűnt, hogy rövid életű volt a politikai szövetség.