2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Győr polgármestere a saját bohócos képe mellett pózolt

2024.05.22. 13:06
A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások rohamosan közelednek, a kampány részeként Győrben a street art beférkőzött a politikába. Úgy tűnik, ezt a helyi polgármester, Dézsi Csaba András egyáltalán nem bánja.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a közösségi oldalán osztott meg szerdán egy fotót, amelyen ő maga és a saját plakátja látható, kissé átalakítva. „A street art Győrben beférkőzött a politikába” – fűzte hozzá a polgármester büszkén.

Mint ismert, Dézsi a Fidesz–KDNP színeiben újraindul a polgármesteri címért Győrben, ahol egyébként óriási a verseny. A győri ellenzék több szereplője előválasztást javasolt a közös polgármesterjelölt kiválasztása érdekében, amiből kisebb üzengetés is kialakult köztük és az LMP között, előválasztást végül nem tartottak.

Bonyolítja a győri képletet Borkai Zsolt visszatérési kísérlete, aki kormánypárti polgármesterként a jachtos botránya után még megnyerte 2019-ben a választást, majd lemondott tisztségéről. Idén már egyesületi színekben térne vissza a városvezetői pozícióba.

Győr polgármesterjelöltjei:

  • Borkai Zsolt (Borkaival Közösen a Jövőnkért)
  • Balla Jenő (Összefogás Győrért Egyesület)
  • Kovács László (Civilek Győrért)
  • Pintér Bence (Tiszta Szívvel a Városért Egyesület, LMP, Momentum)
  • Glázer Tímea (DK, Jobbik)
  • Dézsi Csaba András (Fidesz–KDNP)
  • Koródi István (Mi Hazánk)

Az alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, hogy a vármegyeszékhelyek szavazólapjaira kik kerülhetnek fel polgármesterjelöltként.