2024. június 16. 15:00
Lengyelország 1
Hollandia 2
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia 1
Dánia 1
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Lázár János: Csak a Fidesz tud békét és a pénzt garantálni minden magyar embernek

2024.05.24. 07:30
Lázár János építési és közlekedési miniszter csütörtökön Csurgón tartott utcafórumán arra kérte hallgatóságát, hogy menjenek el szavazni június 9-én, hiszen szerinte minden magyar jövője a tét a mostani választáson.

„Magyarország, Csurgó és minden egyes magyar ember jövője a tét a júniusi európai parlamenti és önkormányzati választásokon” – mondta Lázár János Csurgón, egy utcafórumon az MTI szerint.

Az építési és közlekedési miniszter kérte a hallgatóságot, hogy támogassák a Fidesz–KDNP pártszövetséget és jelöltjeit a választásokon, mert „meg fogják szolgálni a bizalmat”, és azon dolgoznak, hogy „Magyarország még erősebb ország legyen, s különösen a vidéken élőknek minél több lehetőséget teremtsenek.

Ha béke van, pénz is van, és a Fidesz az egyetlen olyan politikai közösség, amely a békét és a pénzt tudja garantálni minden magyar embernek

– hangoztatta a miniszter.

Lázár János szerint két csoport van a politikában: az egyik, mint mondja, minden hibájával együtt mindig kitart a nemzeti érdek mellett, ilyen a Fidesz–KDNP, a másik pedig az, amely „nyíltan, szemtelenül és szenvtelenül elfogadja a pénzt az amcsiktól”, és szerinte akit az amerikaiak fizetnek, az „az amerikaiaknak muzsikál”.

Az orosz–ukrán háborúval összefüggésben azt mondta, hogy szerinte bármi, ami közelebb visz a háborúhoz, az a nemzet jövőjére közvetlen veszélyt jelent.

A miniszter szólt arról is, hogy vidéki képviselőtársaival együtt arra törekednek, hogy minél több erőforrást juttassanak vidékre. Hangsúlyozta, meg kell szüntetni azt, hogy a vidéki ember másod- vagy harmadrendű állampolgárnak érezze magát a saját hazájában.

Ott tartunk még mindig, hogy mi vidékiek vagyunk a legnagyobb kisebbség az országban, mert nagyon sok erőforrás, nagyon sok pénz Budapestre jut, Budapest az ország leggazdagabb városa, a legnagyobb az adóbevétele, Budapest akarja a legtöbbet elvinni a közösből, mi pedig azt mondjuk, az erőforrásokat el kell küldeni az ország szélére is, ahol az emberek évtizedek óta várják a kitörés lehetőségét

– közölte. Hozzátette, azt szeretnék, hogy az ezeken a területeken élők éreznék, ők a szövetségeseik, és a forrásokat úgy akarják újraosztani, hogy a vidékieknek is jusson belőle a következő években is.

Lázár János az önkormányzati választásokra térve Füstös János (Fidesz–KDNP) újrainduló polgármestert és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeit ajánlotta a választók figyelmébe, és kiemelte, Csurgón folytatni kell az elmúlt évtizedekben, illetve az elmúlt öt évben megkezdett munkát.