2024. június 17. 15:00
Románia
Ukrajna
Fussballaréna München I. forduló
2024. június 17. 18:00
Belgium
Szlovákia
Frankfurt Arena I. forduló
2024. június 17. 21:00
Ausztria
Franciaország

Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid visszalépéseit is mérik

2024.05.24. 08:34
Egy olyan telefonos közvélemény-kutatást végeznek a budapesti önkormányzati választásra fókuszálva, amelyben azt mérik, hogyan változnának Karácsony Gergely esélyei akkor, ha visszalépne Vitézy Dávid vagy Szentkirályi Alexandra a főpolgármester-jelöltségtől.

A budapesti önkormányzati választásra, de Magyar Péter pártjára nézve is telefonos közvélemény-kutatást végez az a vállalat, amely a kegyelmi botrány közepén azt monitorozta, hogy az emberek szerint le kell-e mondania Novák Katalin államfőnek – írja a hvg.

A lap megjegyzi: többek között azokat az opciókat is mérik, hogy miként változnának Karácsony Gergely esélyei a június 9-i választáson, ha a főpolgármester-jelöltek mezőnyéből visszalépne Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid.  

Egy tízperces beszélgetés alatt a portál egyik olvasójánál rákérdeztek a négy főpolgármester-jelöltre. Példának okán arra, hogy „kit választana, Karácsony Gergelyt vagy Vitézy Dávidot”, és azt is, hogy „kit választana: Karácsony Gergelyt vagy Szentkirályi Alexandrát”. Korábban Szentkirályi Alexandra és Vitézy Dávid is tagadta, hogy a visszalépést fontolgatnák.

A felmérés egyébként az Amarone Kft.-hez köthető, jegyezte meg a hvg. Kitértek arra is, hogy a cég – állítása szerint – a kormánynak, pártoknak közvetlenül nem dolgozik, mégis a Fidesznek fontos témákat szondázzák időről időre.