2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Elstartolt az utolsó kampányhét, bedobták magukat a főpolgármester-jelöltek

2024.06.03. 15:06
Kezdetét vette az utolsó kampányhét, június 9-én, vasárnap európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz Magyarországon. Ennek apropóján a főpolgármester-jelöltek a közösségi médiában ismételték el legfőbb terveiket.

Szentkirályi Alexandra már a kampány legelején egyértelművé tette, miért indul el a főpolgármesteri székért.

A Fidesz–KDNP jelöltje a Bálnában tartott kampánynyitó rendezvényén mutatta be hétpontos tervét, melynek első eleme úgy szólt:

Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából, Gyurcsányt és az embereit takarítsuk ki a Városházáról. Az összes Gyurcsány-fiókát ki fogom rakni a Városházáról.

A korábbi kormányszóvivő a kampány végéhez közeledve sem változtatott stratégiáján, fő üzenete a fővárosiak felé továbbra is az, hogy „véget kell vetni a budapesti Gyurcsány-korszaknak”, ami szerinte Karácsony Gergely leváltásával lehetséges.

„Karácsony Gergely megalapította a Draskovics-rajongói klubot. [...] Azt értjük, hogy a Gyurcsány-káder kiváló Karácsony-káder is, csak az a probléma, hogy a budapestiek nem azért választanak főpolgármestert, hogy az Gyurcsány embereit parkoltassa zsíros kifizetőhelyeken”– fogalmazott Szentkirályi Alexandra Facebook-videójában, melyet az utolsó kampányhét kezdetére időzített.

Mint ismert, Draskovics Tibor, a Gyurcsány-kormány korábbi minisztere jelenleg a BKK igazgatótanácsi elnöke, Karácsony Gergely a munkáját több ízben is kiválónak nevezte.

Virágba borítaná Budapestet

Az utolsó kampányhét apropóján Karácsony Gergely is bejelentkezett, hogy emlékeztesse a választókat: június 9-én vasárnap európai parlamenti és önkormányzati választás is lesz. A főpolgármester jelezte azt is: ez alkalomból aktivistáik városszerte virágmagokat osztogatnak.

„Ha elszórjátok őket, akkor azok kikelnek, és kivirágzik Budapest. Ha elmentek szavazni június 9-én, és támogattok engem, és azt a listát is, amit vezetek, akkor Budapest is ki fog virágozni” – üzente a Párbeszéd – a Zöldek Pártja, a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt közös jelöltje.

Leváltaná az üres ígéreteket

Vitézy Dávid, az LMP és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület főpolgármester-jelöltje már márciusban, az indulása bejelentésekor leszögezte: Budapesten jelenleg mindent átsző a két politikai oldal háborúja, miközben az érdemi fejlesztések elmaradnak. A politikus emiatt az alábbiakat javasolja:

Budapestnek biztonságos és korszerű közösségi közlekedésre, zöldebb, otthonosabb közterekre és megfizethető lakásokra van szüksége. Sokkal több van ebben a városban. Pártpolitikai csaták, üres ígéretek és egymásra mutogatás helyett végre valóban fejlesszük Budapestet! Ehhez kérem a budapestiek támogatását június 9-én főpolgármester-jelöltként és listán is

mondta hétfői videójában Vitézy Dávid.

Grundtner András, a Mi Hazánk jelöltje a kampány kezdete alkalmából a borítóképét változtatta meg, a fotón a következő felirat szerepel: „Globalista diktatúra helyett magyar jövőt!”

Az Index nemrég videóban mutatta be a főpolgármesteri székért induló jelöltek terveit, sorozatunkat ide kattintva érheti el: Szentkirályi Alexandra, Grundtner András, Vitézy Dávid, Karácsony Gergely.