2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Náci szimbólumokat tetováltatott magára egy táti képviselőjelölt

2024.06.04. 18:04
Visszalépett az indulástól Soltysiak Edina, Tát független képviselőjelöltje, miután kiderült, hogy náci tetoválásokat varratott magára. Többek között Adolf Hitler portréját, horogkeresztet, és egy náci SS-mottót is viselt a testén.

Náci tetoválásokkal vett volna részt a június 9-ei önkormányzati választásokon Soltysiak Edina. Tát független képviselőjelöltjét a közösségi oldalakon megosztott fotói buktatták le – számolt be róla a hvg a Telex cikke alapján.

A táti képviselőjelölt egyik lapockáján Hitler portréja, a másikon pedig egy tükrözött horogkereszt volt látható.

Az alkarjára a náci SS mottóját varratta fel, míg a derekán egy birodalmi sas, valamint a 88 és a 14 neonáci kódok voltak.

Visszalépett 

A hvg megkereste az ügyben a jelöltet indító Együtt Közösen Tátért független szervezetet. Válaszukban kiemelték, hogy a közelgő választáson nem egyesületként vesznek részt, így mindenki egyénileg indult el. A kirekesztéstől és az emberek elítélésétől teljes mértékben elhatárolódtak. 

A botrány kirobbanása után Losonczi Dániel, az Együtt Közösen Tátért független szervezet polgármesterjelöltje törölte Facebook-bejegyzését, amelyben Soltysiak Edina képviselőjelöltet reklámozta. Mindeközben a náci tetoválásokkal rendelkező jelölt elérhetetlenné tette a profilját a közösségi oldalakon, így a megosztott fotóit már nem lehet megtekinteni.

Soltysiak Edina később írásban tájékoztatta a portált, hogy végül visszalépett a választási indulástól. 

 A Nemzeti Választási Iroda honlapján viszont még továbbra is elérhető az adatlapja.