Lefalazták az elátkozott 666-os termet

2006.06.16. 14:43
Megszűnt a súlyos történelemmel rendelkező 666-os tárgyaló a képviselői irodaházban. Az egykori kisgazdákról az MDF-re szállt helyiséget kettévágták, és irodaként kapják majd meg a fórumos honatyák.

Megszűnt a képviselőház hatodik emeletén a 666-os terem, amelyben az elmúlt négy évben az MDF tartotta frakcióüléseit.

Kettévágták

"Nincs semmilyen misztikus indíttatása az átszámozásnak, egyszerűen lefalaztuk, és két irodát csináltunk a tárgyalóból" - mondta Bakos Emil, az Országgyűlés gazdasági főigazgatója az Index érdeklődésére, hogy miért tűnt el a kemény párcsatározások színhelyeként ismert terem. A parlament gazdasági hivatala újra az MDF-nek osztotta ki az irodaház hatodik emeletének azt a részét, amit az előző ciklusban is használt. Az MDF-nél egyelőre nem tudják, hogy kik költöznek majd az új jelzés szerint már 696-os irodába, mert még nem véglegesítették az elhelyezési rendet.

Sorban jöttek a bajok

A 666-os a 2002-es választások után szállt az MDF-re, miután a helyiséget addig használó FKGP - a pártot szétziláló belharcok miatt - kiesett a parlamentből. Torgyán József és a többi kisgazda vezető 2001-2002-ben éppen ebben a teremben küzdött meg egymással, és itt sorjáztak az egymást kiátkozó sajtótájékoztatóik is. Nem úszta meg belső szakadás nélkül az MDF sem a nekik jutott terem használatát. A 24 fővel induló képviselőcsoportban már az előző ciklus elején tartottak a kisgazda átoktól, ami aztán be is teljesedett: a Dávid Ibolya által vezetett párt végül nyolctagú frakcióval futott neki az idei választásoknak.  • Hírek
  • Támogatások