Valér
4 °C
8 °C

Fidesz: Politikai bosszút áll az MSZP

2008.05.08. 12:48
„Ha Gyurcsány Ferenc ilyen módon akar bosszút állni az Alkotmánybíróság döntéseiért, akkor mi ehhez nem asszisztálunk” – mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója arra reagálva, hogy a szocialisták nem támogatják Bihari Mihály és Kukorelli István alkotmánybírók újraválasztását.

A Fidesz elfogadhatatlannak tartja, hogy az MSZP "szakmai indokok nélkül, politikai bosszúállásból" nem támogatja Bihari Mihály és Kukorelli István alkotmánybírók újraválasztását, mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója csütörtökön, az alkotmánybírákat jelölő bizottság ülése előtt.

Répássy emlékeztetett arra, hogy az MSZP javaslatára két alkotmánybírót, Holló Andrást és Kiss Lászlót korábban már újraválasztotta a parlament. Hozzátette, Bihari Mihály és Kukorelli István is bírta az MSZP támogatását, amikor korábban megválasztották őket.

Répássy Róbert hangsúlyozta, a Fidesz fenntartja javaslatát. „Ha Gyurcsány Ferenc ilyen módon akar bosszút állni az Alkotmánybíróság döntéseiért, akkor mi ehhez nem asszisztálunk” - fogalmazott.

Az MSZP hivatalosan még nem jelentette be elutasító álláspontját, de az ellenzéki képviselő azt mondta, őt már tájékoztatták erről.

A Fidesz áprilisban tett javaslatot arra, hogy válasszák újra a két alkotmánybírót.

Kukorelli Istvánt és Bihari Mihályt 1999 júniusában választotta a parlament az Alkotmánybíróság tagjává, kilencéves mandátumuk idén júniusban jár le. Bihari Mihály 2005 novembere óta az Alkotmánybíróság elnöke, így hároméves elnöki megbízatása idén novemberig szól.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft